Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Pútavé festivaly, megakoncert aj výstava pív

Počas pracovného týždňa sa rozhodne nudiť nebudete. Čakajú vás zaujímavé festivaly, skvelé koncerty a na svoje si prídu aj milovníci piva a dobrého jedla.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Pútavé festivaly, megakoncert aj výstava pív
10
Galéria

[fjúžn]

V Bratislave sa momentálne koná 12. ročník festivalu [fjúžn]. Hlavným cieľom festivalu je spájať ľudí najrozmanitejších kultúr, zvyšovať povedomie o nových menšinách na Slovensku, prezentovať život cudzincov a scitlivovať verejnosť na témy migrácie a multikulturalizmu. Pre návštevníkom sú pripravené koncerty, diskusie, prezentácie, komunitné podujatia, divadlo, párty, literatúra, výstavy aj podujatia pre deti.

Program festivalu nájdete TU.

pondelok – piatok / Bratislava / vstupné rôzne

Nu Dance Fest

Počas týždňa sa môžete tešiť aj na 12. ročník festivalu súčasného tanca a pohybového divadla – Nu Dance Fest. Čaká vás 12 predstavení a viac ako 30 umelcov z 9 krajín. Pripravené sú predstavenia, projekcia, workshopy, párty a hlavne náhľad do aktuálneho diania v súčasnom tanci.

Program festivalu nájdete TU.

pondelok – piatok / 20:00 hod. / A4 – priestor súčasnej kultúry

Janko Lehotský 70

Spevák, hudobník, skladateľ a výtvarník Janko Lehotský sa v apríli dožíva krásneho jubilea. Pri tejto príležitosti pre neho kamaráti Ľubo Belák a Dodo Šuhajda chystajú megakoncert, na ktorom sa predstaví celá plejáda domácich umelcov a niekoľko gratulantov z Česka. Môžete sa tešiť na IMT Smile, Fragile, Hex, Máriu Čírovú, Petra Lipu a mnoho ďalších.

utorok / 19:30 hod. / Hant Aréna / vstupné 25 eur

Visegrad Film Forum

Už 6. ročník Visegrad Film Forum si pripravil nabitý program plný prednášok, premietaní študentských filmov, diskusií a workshopov zameraných na TV seriály a ich produkciu. Podujatie sprevádzajú pestré hudobné parties s kapelami, DJ-mi a hudobnými producentami z celej Európy.

Viac sa dozviete TU.

utorok – piatok / Filmová a televízna fakulta VŠMU

Salón piva

Na jarnom vydaní Salónu piva sa už tradične môžete tešiť na pestrý výber pivovarov takmer z celého sveta – tohtoroční špeciálni hostia budú malé pivovary z Chorvátska. Popri degustácii rôznych pív zo špeciálnych degustačných pohárov budete mať možnosť dozvedieť sa o nich viac priamo od pivných expertov, sládkov či distribútorov.

Viac o podujatí sa dočítate TU.

streda – piatok / 15:00 do 23:00 hod. / Stará tržnica / vstupné na jeden deň 5 eur

Farmárske trhy v Dúbravke

Tradičné potraviny na farmárskych trhoch už aj v Dúbravke. Nájdete tu klobásky, slaninu, údeniny, tlačenku, huspeninu, škvarky, zabíjačkové produkty, paštéty, domáce maslo, jogurty, bryndzu, žinčicu, ovčie syry, oštiepky, domáce cestoviny, džemy, zaváraniny, doma vyrábané sirupy, čaje alebo medy.

štvrtok / 8:00 do 18:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Bratislava Culinary days

Pre všetkých milovníkov dobrého jedla je tu Bratislava culinary days. Témou tejto sezóny je špargľa. Príďte ochutnať špeciality z tejto zdravej zeleniny a pozrite sa na „špargľu“ inými očami.

Viac sa dočítate TU.

štvrtok – piatok / 11:00 do 22:00 hod. / Primaciálne námestie / vstup voľný

Blaze Bayley World Tour

V rámci svetového turné zavíta do Bratislavy hudobník Blaze Bayley. Tí, ktorí toto meno nepoznajú, ide o anglického speváka a bývalého člena známej heavy metalovej skupiny Iron Maiden.

piatok / 20:30 hod. / Rock Cafe / vstupné 15 eur

Tipy na týždeň (24.-28. 4.)
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM