Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Prvý májový týždeň oslavujú mamičky, nudiť sa nebudú ani drobci

Do Bratislavy prichádza Festival nového cirkusu, voňavá výstava a dobrovoľníci opäť vyrážajú čistiť naše mesto. Tentoraz na Dunajské nábrežie.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Prvý májový týždeň oslavujú mamičky, nudiť sa nebudú ani drobci
11
Galéria
Zdroj: PR Clinic

65. SpotFix – zdemolované lavičky na Dunajskom nábreží

Bratislave môžu mnohé mestá závidieť rieku Dunaj. Veľtok má potenciál stať sa niečim naozaj výnimočným. Tu sme sa však od rieky oddelili betónovým múrom a bizarnou chodníko-cyklotrasou. V rámci utorňajšieho SpotFixu sa budú revitalizovať lavičky, ktoré sa nachádzajú neďaleko Mosta SNP. Dobrovoľníci vymenia drevené laty, pretrú betónové súčasti a pozbierajú odpadky v okolí.

Viac TU.

utorok / 18:30 hod. / stretávame sa na električkovej zastávke Most SNP

NAŠI ĽUDIA s Adelou Banášovou

Hlavným hosťom tretej prednášky z cyklu NAŠI ĽUDIA z dielne tímu JOKERIT na Ekonomickej univerzite v Bratislave bude Absolútny OTO Adela Banášová.

utorok / 17:00 – 22:00 hod. / Aula Ekonomickej Univerzity / vstup 1 euro

Harfové dni

V bratislavskej Dúbravke vyniknú tóny jedného z najstarších hudobných nástrojov. Milovníci hudby ich môžu oceniť na dvojdňovom podujatí pod názvom Harfové dni. „V stredu bude jeho súčasťou spoločný koncert harfistov zo Slovenskej i Českej republiky,“ informuje mestská časť na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti.

Vo štvrtok bude miestom programu koncertná sála Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Eugena Suchoňa. O 13:00 hod. sa uskutoční workshop harfistky gréckeho pôvodu Elisy Vellie, o 16:00 hod. bude mať umelkyňa koncert. Na organizácii podujatia Harfové dni sa podieľa ZUŠ Eugena Suchoňa, rodičovské združenie školy a mestská časť Bratislava-Dúbravka.

streda / 16:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka, štvrtok / 13:00 hod. / koncertná sála Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Eugena Suchoňa

Po stopách dinosaurov

Zažite s deťmi veľké dobrodružstvo a vyberte sa po stopách dinosaurov. Budete sa hrať, skúmať, učiť sa a tvoriť. Čaká vás množstvo zábavných aktivít ako výroba lávy, vykopávanie kostí dinosaurov, strieľanie, či skúmanie vajíčok. Program je vhodný pre deti od 3 rokov.

streda / 17:00 – 19:00 hod. / Materské Centrum Budatko

Obdivujte Máriu Teréziu

Pri príležitosti 300. výročia narodenia Márie Terézie (1717 – 1780) vydáva Galéria mesta Bratislavy a Bratislavský okrášľovací spolok album 12 reprodukcií grafických diel s námetmi Márie Terézie zo zbierky Galérie mesta Bratislavy s názvom „MÁRIA TERÉZIA“. Prijmite pozvanie na uvedenie albumu reprodukcií.

Štvrtok / 17:00 hod. / GMB, Pálffyho palác / Vstup voľný

Český a slovenský transport dizajn škôl 2017

Tohoročné pokračovanie projektu Design v pohybe je tentokrát na v našom Múzeu dopravy v Bratislave. V múzeách je bežné vystavovať objekty a dokumenty v dôb značne minulých alebo viac či menej nedávnych. Teraz však budú predstavené exponáty, ktoré sú smerované do budúcnosti, vízie veľmi vzdialené našej dobe, možnostiam súčasnej technológie i výroby.

Naznačujú však smer a idei, ktoré sa za niekoľko rokov už nemusia javiť tak trúfalými či bláznivými. Po prvýkrát sa stretnú všetky popredné dizajnérske školy z Čiech a Slovenska. K tejto výstave sa pripojí v automobilovom dizajne známy ateliér Štefana Kleina z VŠVU v Bratislave, rovnako aj FAVU VUT Brno, aby všetci spoločne demonštrovali svoj dizajnérsky pohľad pedagógov a študentov (môžeme kľudne povedať československý) na navrhovanie v oblasti transport dizajnu a blízkych odvetví.

Viac info TUcursor%5C%5C%5C­%5C%5C%5C%5C%22%3A0%7D%5­C%5C%5C%22%7D%5C%22%5D%7­D%7D%5D%22%7D.

štvrtok / 16:00 – 17:00 hod. / Múzeum dopravy Bratislava / výstava potrvá do 3. 9. 2017

Deň matiek

Spravidla okolo druhej májovej nedele sa zvykne oslavovať Deň matiek. Mestská časť Bratislava-Dúbravka na mamy, mamičky, babky či prababičky nezabúda, poďakovaním za ich starostlivosť a výchovu má byť program od tých najcennejších, od detí. Na pódiu sa vystriedajú deti z dúbravských materských škôl. Okrem programu od najmenších čakajú mamičky aj chvíľky pre seba – vlasový styling, kozmetika, ochutnávka kávy a vína, nechtový dizajn.

štvrtok / 17:00 – 19:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka

Flóra Bratislava 2017

Medzinárodná výstava kvetov a záhradníctva Flóra Bratislava 2017 štartuje už 38. ročník. Na najväčšej kvetinovej a záhradníckej výstave na Slovensku sa predstaví viac ako 150 vystavovateľov a predajcov zo Slovenska, Česka, Talianska, Holandska, Poľska a Maďarska. Na svoje si prídu milovníci kvetov, záhrad a všetkého čo je s tým spojené.

Viac sa dočítate TU.

štvrtok – nedeľa / štvrtok – sobota 9:00 – 19:00 hod., nedeľa 9:00 – 18:00 hod. / Incheba Expo Arena

FOOD TRUCK SHOW Bratislava

Na premiérovej FOOD TRUCK SHOW v Bratislave na Vás bude čakať celkom trinásť food truckov reprezentujúcich to najlepšie zo svetovej street foodovej kuchyne! Vidíme sa na Fajnorovom nábreží.

piatok – nedeľa / 17:00 – 22:00 hod. / Fajnorovo nábrežie

Festival nového cirkusu Cirkul´art

Organizátori spojili sily a pripravili celý Mesiac nového cirkusu v Bratislave. Festival Cirkul´art začína 5. mája veľkolepou open air show lietajúcich akrobatov Cirque du Platzak na Námestí Eurovea o 20:00 hod., kde je vstup voľný. Úvod a záver festivalu bude patriť množstvu predstavení, ktoré sú úplne zadarmo. Nenechajte si ujsť hlavný program a zažite divadelný cirkus svetoznámych súborov, ktoré sú po prvý krát na Slovensku, uvádzané v slovenskej premiére.

Po šiestich rokoch sa tak festival nového cirkusu a divadla lúči s Medickou záhradou. O tom, kde všade ho nájdete tento rok, sa dočítate TU.

piatok – celý mesiac / Bratislava

Cirkul´art
13
Galéria
Zdroj: PR Clinic
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM