Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Pozrite si nový film Mečiar, vychutnajte si hudobné koncerty i zábavné talkshow

Pracovný týždeň sa ponesie v znamení príjemnej hudby a skvelej zábavy. Na svoje si prídu aj filmoví fanúšikovia, ktorých čaká premiéra filmu Mečiar a festival dokumentárnych filmov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Pozrite si nový film Mečiar, vychutnajte si hudobné koncerty i zábavné talkshow
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Operný galavečer

V rámci Bratislavských hudobných slávností vystúpi v Slovenskej filharmónii jeden z najvyhľadáva­nejších svetových belcantových interpretov Lawrence Brownlee, ktorý získal „operného Oscara“ od nadácie International Awards – cenu Operného speváka roka 2017. Na koncerte ho bude sprevádzať Slovenská filharmónia pod vedením šarmantnej dámy s dirigentskou taktovkou, Talianky Speranzy Scappucci.

pondelok / 19:00 hod. / Slovenská filharmónia / vstupenky od 30 eur

Ako sa chrániť pred hrozbami z internetu

IT odborník Matúš Kováčik vám porozpráva o najväčších hrozbách, ktoré na nás číhajú z internetu a ako sa pred nimi chrániť. Pripravená bude aj ukážka toho, ako je možné vás hacknúť aj bez programovania. Dozviete sa, na čo sa môžete spoľahnúť a čomu sa v online svete nedá veriť. Pozornosť bude venovaná aj ochrane súkromia.

pondelok / 18:00 hod. / Goetheho inštitút / vstup voľný

Už Jsme Doma

Pozor, do Bratislavy sa vracia skutočná legenda. Aj po 32 rokoch vystupovania kapela Už Jsme Doma okolo frontmana Miroslava Waneka nestráca na sile a údernosti. Ich koncerty sú charakteristické nespútanou energiou, vďaka čomu majú fanúšikov prakticky po celom svete.

utorok / 20:00 hod. / British Rock Stars / vstupné 7 eur

Neskoro večer – talkshow Petra Marcina

Príďte zažiť na vlastnej koži atmosféru živého nakrúcania talkshow Petra Marcina pre RTVS. Zaručene sa zabavíte a tiež sa môžete stretnúť či odfotografovať s hosťami. V každej časti si moderátor pozve troch hostí, s ktorými bude preberať rôzne témy. Diskusiu dopĺňa živá hudba.

streda / 16:00 a 19:30 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupné 6 eur

Korben Dallas

Kapela Korben Dallas vydala v marci nový štúdiový album “Stredovek”. V rámci jesenného turné po Slovensku sa predstavia aj fanúšikom v Bratislave. Rocková hudobná skupina pôsobí na scéne od roku 2010 a na svojom konte má päť albumov. Špeciálnym hosťom kapely bude americká pesničkárka Jess Klein.

streda / 20:00 hod. / Majestic music club / vstupné 12 eur

Film Mečiar

Po úspechu filmu Špina, prichádza mladá slovenská režisérka Teraza Nvotová k divákom s novým filmom Mečiar. Film je spoveďou režisérky o Vladimírovi Mečiarovi a o vplyve, ktorý mal tento politik na slovenskú spoločnosť, ale aj na život samotnej Terezy.

štvrtok / 18:30 hod. / Kino Lumiére / vstupné 4,50 eur

Viac o novom filme sa dozviete TU:

Jeden svet

Festival Jeden svet prináša už po 18-krát viac ako päťdesiat dokumentárnych filmov o rozmanitých kútoch sveta – od Lýbie, cez Kolumbiu, Španielsko, Maďarsko, Irán, Irak, Sýriu, Krym až po Česko a Slovensko. Počas 6 dní si v niekoľkých kinosálach vychutnáte skvelé projekcie, diskusie so zaujímavými hosťami a mnoho iného.

štvrtok – utorok (17. 10.) / Kino Lumiére, Kino Mladosť, KC Dunaj, FTF VŠMU / vstupné na jeden film 3,50 eur, 6-dňova permanentka 12 eur

Halina Pawlowská – Banánová veľryba

Nová show Haliny Pawlowskej je o dokonalej žene, dokonalom mužovi, dokonalej láske v podaní celkom nedokonalej manželky, milenky a matky Haliny Pawlowskej. Banánová veľryba je humorné rozprávanie príbehov zo života, z pôsobenia v show biznise a mnohé iné postrehy ťažko prekonateľnej optimistky. Hosťom večera bude akordeónový virtuóz Michal Červienka.

piatok / 19:00 hod. / Teatro Wüstenrot / vstupné 12 a 16 euro

ABBA Symphony

Vychutnajte si najznámejšie hity skupiny ABBA v symfonickom podaní. Vo veľkom celovečernom show programe umocnenom svetelnými efektami uvidíte 90-členný spevácky zbor, 70-členný orchester, 20 tanečníkov a 4 sólistov. Nenechajte si ujsť tento jedinečný koncert.

piatok / 19:00 hod. / Aegon Aréna NTC / vstupenky od 20 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (9.- 13. 10)
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM