Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Otvorené pivnice, slovenský dizajn, ale aj Ego, Kali a Celeste Buckingham

Počas pracovného týždňa sa okrem zábavy pri odovzdávaní hudobných cien môžete vybrať aj za vínom do otvorených pivníc od Devína cez Raču až po Orešany.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Otvorené pivnice, slovenský dizajn, ale aj Ego, Kali a Celeste Buckingham
5
Galéria
Zdroj: TASR

PRVÁ: Izabela Textorisová v kine Lumière

Príbeh výnimočnej a hrdej ženy, ktorá sa v čase silnej maďarizácie vypracovala na kapacitu, dosiahujúcu výsledky na úrovni súdobej európskej vedy. Zanietením a túžbou po poznaní predbehla svoju dobu. Premietanie sa uskutoční za účasti tvorcov.

pondelok / 19:30 hod. / kino Lumière

V rytme tanca

Folky-polky sú spojením ľudového tanca a aerobiku. Cvičenie kombinuje dynamické prvky ľudového tanca s aerobnými pohybmi v rytme chytľavej ľudovej aj ethno hudby. Folky-polky sú určené všetkým – súboristom i úplným začiatočníkom, skrátka každému, kto rád tancuje, má rád pohyb alebo si chce zlepšiť svoju kondíciu.

utorok / 19:00 hod. / V-klub, Námestie SNP 12

Sashe v tržnici

Ľúbi ma, neľúbi ma, ľúbi ma. Netrhajte lupienky, ale príďte sa na vlastné oči presvedčiť, že slovenský dizajn a handmade ľúbi každého. Počas troch dní sa pod jednou strechou vytvorí pestrofarebná karavána originálnej ručnej práce. Poobzerajte, poskúšajte a nakúpte v priateľskej atmosfére kvalitné kúsky od oblečenia cez prírodnú kozmetiku až po bižutériu.

streda až piatok / od 14:00 do 21:00 hod. / Stará tržnica / vstupné 2 eurá

Ego, Kali a Celeste Buckingham

Tri silné mená – Ego, Kali a Celeste Buckingham naživo. Tri koncerty. Jeden dátum. Jeden klub. Koncert bude súčasťou odovzdávania hudobných cien rádia Europa 2 live v Ateliéri Babylon. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie Emmy Drobnej, Dominiky Mirgovej, kapely King Shaolin a ďalších.

štvrtok / 19:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupné 11,90 eur

Otvorené pivnice

Dvanásty ročník Otvorených pivníc na sv. Urbana vám ponúkne vína v 134 pivniciach od Devína cez Raču, Vajnory, Svätý Jur, Pezinok, Modru, Šenkvice až po Orešany. Otvorené pivnice môžete navštíviť v 25 obciach a mestách Malokarpatského regiónu. Stále je čo objavovať – v tomto roku pribudlo 16 nových pivníc, mnohé z nich s niekoľkostoročnou históriou.

piatok – sobota / Malokarpatská vínna cesta / vstupenky TU

Pre princezné aj pretekárov

Ak máte doma malé princezné alebo chlapcov, ktorí si už teraz predstavujú, ako vezmú do rúk volant auta a pofičia diaľnicou, určite ich zoberte do Polusu. Je tam pre nich pripravená Pravá párty od Mattela, na ktorej nájdu tri herné zóny plné interaktívnej zábavy s obľúbenými hračkami. Deti pri hrách zaručene prevetrajú svoju fantáziu a zároveň sa kreatívne zabavia.

každý deň až do 3. júna / OC Polus / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM