Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Ochutnajte talianske dobroty, prebehnite cez žeravé uhlíky a plavte sa po Dunaji

Ak strávite týždeň v meste, určite neoľutujete. Bratislava ponúka gurmánsky festival, originálnu akciu pre odvážnych aj plavby po rieke úplne zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Ochutnajte talianske dobroty, prebehnite cez žeravé uhlíky a plavte sa po Dunaji
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Taliansky trh

Na Hviezdoslavovom a Rybnom námestí budú mať návštevníci hlavného mesta jedinečnú príležitosť degustovať a nakupovať najrozličnejšie talianske produkty, ako napr. med, údeniny, zeleninu a ovocie, syry, olivový olej, víno, zaváraniny a bylinky. Nenechajte si ujsť túto jedinečnú príležitosť vychutnať si to najlepšie z typických talianskych produktov od viac ako 30 výrobcov. Nebude chýbať degustácia cestovín, panini a produktov, vína, prosecca a typicky talianského miešaného nápoja s proseccom Aperol Spritz.

pondelok – piatok / Hviezdoslavovo námestie, Rybné námestie / každý deň od 10:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Gitarový festival

Bratislavské koncertné sály patria už po 42. krát renomovanému podujatiu Gitarový festival J. K. Mertza, ktorý je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2017. Festival privíta mimoriadnych hostí z Argentíny, Veľkej Británie, Nemecka, Francúzska, Španielska, Chorvátska, Českej republiky a Slovenska. Obsahom akcie je významne špecifický druh umenia klasickej hudby, ktorý patrí k žánrom tzv. vážnej hudby, no svoju veľkú popularitu si získal vďaka jedinečnému postaveniu klasickej gitary.

pondelok – streda / rôzne miesta v Bratislave / každý deň o 19:00 hod. / viac sa dozviete TU

Pamätná dlaždica pre Martina Hubu

Bratislavský Filmový chodník slávy ozdobí meno divadelného a filmového umelca Martina Hubu. Pamätná dlaždica ponesie meno laureáta, jeho vlastnoručný podpis a dátum ocenenia. Podujatie je súčasťou 42. ročníka multižánrového mestského letného festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2017.

Martin Huba je významný herec, režisér a tiež obľúbený vysokoškolský profesor, ktorý na bratislavskej VŠMU viedol niekoľko silných hereckých ročníkov. Počas svojej hereckej kariéry stvárnil vyše 150 filmových a televíznych postáv, hral v divadlách v Košiciach, Bratislave, Brne i Prahe, režíroval v činohre i opere SND i v rámci Letných Shakespearovských slávností v Prahe.

streda / pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava / 15:00 hod. / vstup voľný

Chodenie po žeravých uhlíkoch

Na zaujímavej akcii na Kuchajde budete môcť vyskúšať svoju odvahu. Na akcii s názvom „Chodenie po žeravých uhlíkoch“ si budete môcť vypočuť prednášku o tom, ako aktívne žiť, prednášku o strachu, ľudskej mysli, inšpirácií, dosahovanie cieľov a prekonávaní prekážok. O 20:30 prebehne registrácia odvážlivcov a o 21:00 hod. sa tí najsmelší „poprechádzajú“ po rozžeravených uhlíkoch.

štvrtok / pri amfiteátri na Kuchajde / od 18:00 do 22:00 hod. / vstup voľný

Jazz v letnej čitárni

Ak patríte k milovníkom jazzovej hudby, určite vás potešia melódie v podaní mladej speváčky Ester Wiesnerovej a barytónového saxofónu. Zaujímavý autorský koncept „ušitý“ pre Ester je pestrý, harmonický a rytmicky nápaditý. Rôzne groovy saxofónu a kontrabasu, upravená harmónia kompozícií aj „malokapelové“ tutti pasáže – to je svieži prístup k jazzovej tradícii, ktorý ocenia fanúškovia nielen tohto žánru. Účinkujú Ester Wiesnerová (spev), Erik Rothenstein (barytónový saxofón), Pavol Bereza (gitara), Vladimír Máčaj (kontrabas) Juraj Šušaník (bicie).

štvrtok / letná čitáreň U červeného raka / 18:00 hod.

Gurmán Fest

Prežite skvelý deň v nádhernom prostredí Sadu Janka Kráľa a vychutnajte si skvostné jedlá od tých najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska. Na Gurmán Fest sa dozviete, čo je nové vo svete gastronómie, aké sú trendy v pečení či nové postupy vo varení, aké nové nápoje či produkty si pre nás pripravili vinári, barmani a farmári. Urobte si piknik s rodinou či priateľmi a využite bohatý program festivalu.

piatok – nedeľa / Sad Janka Kráľa / každý deň od 9:00 do 20:00 hod. / vstup voľný

Svätojánske prepojenie brehov Dunaja

V piatok budete mať jedinečnú možnosť dostať sa zo Starého Mesta a z Petržalky na druhý breh inak ako po celý rok, a to vyhliadkovou osobnou loďou Kriváň. Bezplatné plavby po Dunaji sa uskutočnia pri príležitosti osláv medzinárodného Dňa Dunaja.

Popoludní budú plavby spojené s možnosťou maľovania a kreslenia na palube lode Kriváň, večer si budú môcť po celom dni a náročnom týždni záujemcovia oddýchnuť na palube s výhľadom na oba bratislavské brehy. Petržalskí pasažieri môžu vystúpiť z lode na staromestskú promenádu pri River parku alebo v blízkosti Eurovea.

piatok / Tyršovo nábrežie a Staré Mesto pod Eurovea a v blízkosti River parku / od 15:00 hod. / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM