Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Kúzelná Noc lampášov aj Dni Vianoc v Inchebe

V uliciach už cítiť Vianoce. Inšpirujte sa programom vychutnajte si sviatočnú atmosféru v kruhu priateľov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Kúzelná Noc lampášov aj Dni Vianoc v Inchebe
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Minulosť a súčasnosť klariského kláštora

Prednáška PhDr. Kláry Mészároszovej, vedúcej Kabinetu rukopisov, starých a vzácnych tlačí Univerzitnej knižnice v Bratislave, spojená s cimbalovým koncertom žiačky Základnej umeleckej školy Ľudovíta Rajtera Viktórie Ralbovskej a poslucháčky Konzervatória v Bratislave Karolíny Valachovičovej. Počas podujatia odznejú skladby Bacha, Rossiniho, Pleyela a Chačaturjana.

pondelok / 17:00 hod. / Univerzitná knižnica v Bratislave / vstup voľný

Deň otvorených dverí Sclerosis multiplex

Súčasťou Dňa otvorených dverí bude prednáška neurológa MUDr. Františka Jurčagu, MPH. Počas prednášky je možné absolvovať aj osobnú konzultáciu s neurologičkou MUDr. Dašou Marecovou. Na Dni otvorených dverí sa dozviete, ako si všímať príznaky sclerosis multiplex, ako prebieha diagnostika ochorenia aj ako viesť plnohodnotný život aj s touto diagnózou.

utorok / 14:00 hod. / Nemocnica sv. Michala, Satinského 1 / vstup voľný

Dá sa inak?

Komunitné centrum Bystro funguje od marca tohto roku. Organizuje workshopy, semináre, diskusie, koncerty či výstavy. Je tiež knižnicou kníh, hudobných nástrojov či hier, ktoré si môžu návštevníci požičať a miestom, kde sa dajú ochutnať miestne a ekologické jedlá i nápoje.

Počas utorkov na návštevníkov v Bystre čaká workshop s ľuďmi, o ľuďoch s občianskym združením Mareena či o odpade s Ivanou Maleš, spoluzakladateľkou Inštitútu cirkulárnej ekonomiky, ktorá sa už niekoľko rokov snaží žiť bez odpadu. Diskusie sa začínajú vždy o 18:00 hod.

utorok / 18:00 hod. / Komunitné centrum Bystro / vstup voľný

Veda v centre: O prírode vážne… aj veselo

V novembrovej vedeckej kaviarni sa bude diskutovať o prírode, ktorá patrí k nám – ľuďom a my k nej. Hosťom bude prírodovedec a jeden z najznámejších popularizátorov prírody a vedy, doc. Ing. Miroslav Saniga, CSc., vedecký pracovník Ústavu ekológie lesa SAV vo Zvolene.

štvrtok / 17:00 hod. / Centrum vedecko-technických informácií SR / vstup voľný

Noc lampášov pri bunkri B-S 4

Nenechajte si ujsť piatkové večery vo svetle lampášov až do 22. decembra. Počas tejto už tradičnej akcie na konci sezóny, si môžete prezrieť objekt B-S 4 “Lány” v tajuplnom zlatistom osvetlení a zažiť pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ho zažívali naši vojaci v tridsiatych rokoch minulého storočia.

V múzeu vás privítajú v dobových uniformách, nebude chýbať prehliadka s odborným výkladom o opevnení a histórii, priateľskú atmosféru doplní dobová hudba a na zahriatie vám okrem dobrej nálady ponúknu aj horúci čaj, či varené víno.

piatok / 18:30 hod. / Bunker B-S 4 / vstup voľný

Dni Vianoc v Inchebe

Tisíce tipov na tradičné i originálne vianočné prekvapenia, sviatočná atmosféra, vôňa vareného vína a vianočných špecialít a k tomu predvianočný program pre deti i dospelých – to všetko do Incheby prinášajú Dni Vianoc.

Počas predvianočného obdobia si návštevníci môžu v Inchebe zaobstarať nielen vianočné dekorácie, ale aj hračky, knihy, kozmetiku, šperky a bižutériu, oblečenie, elektroniku, doplnky do interiéru a mnoho ďalších zaujímavých drobností a vianočných darčekov pre svojich blízkych. O zábavu a oddych v predvianočnom období plnom zhonov sa počas víkendov postarajú zaujímavé predvianočné aktivity.

Kompletné info o programe nájdete TU.

piatok – 20. december / INCHEBA – Expoaréna / vstupné 2 eurá

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM