Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Hamlet na hrade, bluesový večer aj nová originálna výstava

Počas pracovného týždňa vás zabavia šermiari v Starej radnici, na Bratislavskom hrade sa predstaví Hamlet, pozrieť si môžete aj novú výstavu a nebudú chýbať ani hudobné koncerty.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Hamlet na hrade, bluesový večer aj nová originálna výstava
5
Galéria

Výstava Erik Šille – Error

V Bratislave môžete navštíviť novú výstavu. Tá predstavuje prierez tvorbou Erika Šilleho, ktorý patrí k najúspešnejším maliarom strednej generácie. Vyhranený autorský rukopis čerpá z animovaného sveta komixových postáv, reklamy a každodennej banality, ktoré v jeho obrazoch získavajú existenciálny, až apokaliptický výraz. Výstava potrvá do 29. októbra.

pondelok – piatok / Dom umenia Kunsthalle Bratislava / vstup voľný

Šermiari v Starej Radnici

Zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, ukážky šermiarskych techník, predvádzanie chladných a palných zbraní či ohňová šou. To všetko vás čaká v rámci šermiarskych utorkov v Starej radnici. Pred vystúpením bude krátky pochod mušketierov ulicami mesta.

utorok / 18:30 a 19:15 hod. / Stará radnica / vstup voľný

Orchester v Dúbravke

V Dúbravke sa môžete tešiť na veľkolepý koncert pod holým nebom. Známe skladby a bezchybné tóny vám predvedú členovia orchestra Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Okrem služobného repertoáru a štandardnej literatúry pre dychový orchester tvoria podstatu ich koncertného repertoáru nové, moderné aranžmány diel starých majstrov, muzikálových a filmových melódií, skladieb swingového, bigbandového, ale aj rockového charakteru.

streda / 17:00 hod. / Amfiteáter na Valachovej ulici / vstup voľný

Hamlet na Bratislavskom hrade

V rámci Letných Shakespearovských slávností spoznáte na Bratislavskom hrade príbeh Hamleta. Režisérka Janka Ryšánek Schmiedtová vsadila na tragikomický ráz slávnej tragédie, scenár v preklade Jiřího Joska skrátila a dlhé slovné pasáže nahradila vtipnými dialógmi dodávajúcimi celému predstaveniu poriadnu iskru.

streda a štvrtok / 20:30 hod. / Bratislavský hrad / vstupné 22 eur

Bluesový večer s Michaelom Hillom

Múzeum obchodu prinesie v rámci ojedinelého projektu „Rock v múzeu“ výnimočného, amerického, bluesového gitaristu Michaela Hilla s kapelou Blues Mob. Tá vyšla na slnko sveta už v 90. rokoch a ešte aj v týchto dňoch sa môžete tešiť z ich živej hudby.

štvrtok / 19:00 hod. / Múzeum obchodu, Podunajské Biskupice

Koncert Marián Bango

Príďte si vypočuť spev talentovaného hudobníka. Marián Bango je charizmatický nevidiaci spevák a hudobník s viacnásobným talentom, nakoľko ovláda hru na viacerých hudobných nástrojoch, podieľa sa na vlastnej tvorbe piesní a hudby a jeho hlas má krásne a široké zafarbenie.

piatok / 18:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Nočné prehliadky – Muž so železnou maskou

Obdobie vlády francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV. priblíži návštevníkom spracovanie románu Alexandra Dumasa Muž so železnou maskou. Nenechajte si ujsť scénické nočné prehliadky na hrade Červený Kameň a dozviete sa viac o osude muža so železnou maskou.

piatok / 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 hod. / Hrad Červený Kameň / vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá

Koncert Iva Bittová a Mucha Quartet

Po piatich rokoch sa na festivale Viva Musica! predstaví moravská speváčka a huslistka Iva Bittová s pozoruhodným projektom Slovenské spevy v spolupráci s vynikajúcim slovenským sláčikovým kvartetom Mucha Quartet. Projekt Slovenské spevy tvorí výber nápevov z bohatej zbierky slovenských ľudových piesní významného hudobného skladateľa a etnomuzikológa Bélu Bartóka.

piatok / 20:00 hod. / Veľký evanjelický kostol / vstupné 5, 10 a 15 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (17. - 21. júla)
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM