KAW Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Halloween pre deti i dospelých, skvelý koncert aj bláznivá bubnovačka

Užite si týždeň vo veľkom štýle. Prezlečte sa do halloweenskych kostýmov, zaspievajte si na koncertoch, pokrstite knihu a z chuti si zabubnujte.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Halloween pre deti i dospelých, skvelý koncert aj bláznivá bubnovačka
7
Galéria

Užite si Halloween na zámku Schloss Hof

Predvečer všetkých svätých sa bude na blízkom rakúskom zámku Schloss Hof niesť v tajomnej atmosfére. Na skvelý program sa môžu tešiť najmä deti. Do dobového prostredia vidieckeho barokového kaštieľa najlepšie zapadnete, ak si donesiete kostým. Prehliadky pre deti v slovenskom jazyku začínajú o 15:15, 16:15, 17:15 hod.

Pondelok / od 14:00 hod. / zámok Schloss Hof / Vstupné dospelí 13 eur, deti 8 eur, deti do 6 rokov zdarma

Pokrstite knihu Ľuba Feldeka

Spisovateľ Ľubomír Feldek prichádza s novou knihou Trilógia života. Posedenie v kaviarni bude spojené s autorským čítaním a diskusiou s autormi spojenou s autogramiádou. Vypočujete si tiež recitál Igora Cvacha a Jana Sikoru.

Pondelok / 19:09 hod. / Kafe Scherz Palisády / Vstup voľný

Zažite Halloween v Kidshouse

Zažite spolu s deťmi Kidshouse aktivity s halloweenskou tematikou. Čaká na vás maľovanie na tvár, strašidelná dielnička a živý stolný futbal.

Utorok / od 11:00 – 18:00 hod. / Kidshouse / budova Aircraft, Ivánska cesta 30/D

Zažite hudbu i slová beatov

Just playin' je formát komorej debaty o tvorbe beatov, procesoch vzniku, ale aj prirodzených emóciách. Uvoľnená atmosféra je zárukou. Počas predošlých dielov už stihli porozprávať a popúšťať: Brenk Sinatra (AT), Vec, Jimmy Pé, FVLCRVM, Dalyb, Radimo (CZ), Karaoke Tundra, Billy Hollywood, Petijee, Peko, Metys, Dubas (CZ), Biomat, Beyuz, Duhan, Neznámy Interpret, Pkrek, Grizzly, Paul Muts.

Streda / od 19:00 hod. / Slovenská národná galéria / Vstup voľný

Zabavte sa na koncerte Katky Knechtovej

Po úspešnej jarnej časti sa Katarína Knechtová s kapelou a malým orchestrom opäť vracia s projektom Prežijú len milenci II. Zažite príjemnú atmosféru a vychutnajte si novú podobu jej známych hitov v hudobných aranžmánoch pre kapelovú zostavu rozšírenú o ďalšie nástroje ako harfa, violončelo, kontabas, husle, dve piána a banjo.

Štvrtok / 19:00 hod. / DK Dúbravka / Vstupné 22 a 25 eur

Z chuti si zabubnujte

Fascinujú vás zvuky bubna? Máte príležitosť vyskúšať si vylúdiť jeho dunivé tóny. Na akcii v DK Lúky každý účastník dostane bubon alebo iný rytmický nástroj a stane sa súčasťou rytmického orchestra. Bubnovú školu vedú skúsení lektori. Spoločné bubnovanie vytvára rytmus, ktorý zlaďuje účastníkov do jedného orchestra.

Princíp rytmických cvičení je veľmi jednoduchý a aj človek, ktorý drží bubon prvýkrát sa dokáže pripojiť k spoločnému orchestru v krátkom čase. Je to zábava aj pre bubeníckych nováčikov.

Piatok / 19:30 hod. / DK Lúky Petržalka / Vstupné 4 eurá, rodič s dieťaťom 6 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy týždeň koniec októbra
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM