Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Filmy zdarma, architektúra aj prechádzka úchvatnou záhradou

Po víkende nabitom adrenalínu nás čaká aj zaujímavý pracovný týždeň. Inšpirujte sa týždenným menu a zažeňte nudu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Filmy zdarma, architektúra aj prechádzka úchvatnou záhradou
7
Galéria

Ekotopfilm

Prichádza ďalší ročník súťažného medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji EKOTOPFILM – ENVIROFILM a varuje: Na konci evolúcie nie je krása. Nenechajte si ujsť filmy zamerané na tému ekológie, vedy, nových technológií, ochrany životného prostredia a trvalo udržateľného rozvoja. Okrem fascinujúcich a dychberúcich dokumentárnych filmov z celého sveta máme pripravené zaujímavé a inšpiratívne sprievodné aktivity, prednášky a diskusie.

pondelok – piatok / hotel Tatra, Námestie 1. mája 5 / vstup zdarma

Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa

Príďte sa dozvedieť viac nielen o histórii 20. storočia a spoznať prácu Ústavu pamäti národa! Viac info TU.

pondelok – piatok / Ústav pamäti národa / vstup zdarma

1000 rokov architektúry

Vzdelávanie v uliciach Bratislavy pre seniorov a milovníkov architektúry pokračuje aj v roku 2017. Tento rok je venovaný 300. výročiu od narodenia panovníčky Márie Terézie. Téma: Hradby obkolesujúce kráľovské mesto Prešporok a ich údel za vlády Márie Terézie.

utorok / 15:00 hod. / Múzeum dejín mesta – Stará radnica

Rýchlo a fit

Ste zaneprázdnení, trávite celé dni v práci, nemáte čas cvičiť ani variť, no cítite, že vaše telo volá o pomoc? Festival zdravého životného štýlu vám prináša do kníhkupectva Panta Rhei besedu na tému Rýchlo a Fit. Bežkyňa Petra Fašungová a tréner Michal Pataky sa s vami podelia o svoje skúsenosti. Môžete sa tešiť na užitočné rady a triky.

utorok / 18:00 hod. / Panta Rhei, Poštová ul.

Okrúhly stôl: Nech šije! & Ako zo žurnálu

Československé módne časopisy socialistickej éry sa nezaobišli bez strihovej prílohy, vďaka ktorej ste si modely z časopisu mohli vlastnoručne ušiť. O tom, ako sa v totalitnej dobe darilo hájiť záujmy módy nielen zo žurnalistických pozícií, porozprávajú tvorcovia slovenských módnych periodík Móda a Dievča.

streda / 18:00 hod. / Esterházyho palác –Berlinka / vstupné 2 eurá

Jarné dni záhrad na zámku Schloss Hof

Krása tisícok letničiek a vôňa jari. To vás čaká na obľúbenom jarnom podujatí na zámku Schloss Hof v Rakúsku. Jarné dni záhrad lákajú každoročne tisícky milovníkov kvetov, rastlín, záhrad a prírody. Na čo sa môžete tešiť tento rok?

streda – nedeľa / 10:00 – 18:00 hod. / Schloss Hof / vstupné pre dospelých 13 eur, deti do 18 rokov 8 eur a deti do 6 rokov zdarma

Ladies and Gentlemen Show

Uhrančivá show, kombinujúca kabaretné, divadelné a hudobné žánre a príbehy. Pútavým kabaretným predstavením divákov sprevádza tajomná Nefer Nefer. Na javisku sa plynule strieda humor s vášňou, hudba s tancom, história so súčasnosťou.

štvrtok / 21:00 hod. / Red Cat Cabaret Club / vstupné 20 eur

Blšák na Interi

Skutočný blší trh plný obskúrnych predmetov sa koná doobeda približne do 13:00 hod. každý piatok a nedeľu na štadióne Inter za Polusom. Trh sa nekoná, pokiaľ sa hrá v daný deň zápas.

piatok / Inter / vstup voľný

Mária Terézia 300

Výstava v Rakúskom kultúrnom fóre Bratislava v spolupráci s Rakúskou národnou knižnicou, Galériou mesta Bratislava a Univerzitnou knižnicou Bratislava. Výstava pozýva na prechádzku dvomi prelínajúcimi sa životmi: život Márie Terézie, ktorý sa začal pred tristo rokmi dňa 13. mája 1741, a život mesta Pressburg, ktoré sa 23 rokov po tomto dni malo významne zmeniť, keď bola táto žena z rodu Habsburg korunovaná za „kráľa Uhorska“.

do 26. júna / Rakúske kultúrne fórum Bratislava

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM