Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Festivaly Hory a mesto, Anime Show & Game Expo aj skvelý Remeselný trh

Počas pracovného týždňa budú herci čítať knihy vo výklade, odštartujú zaujímavé festivaly a uskutoční sa aj ďalší koncert pre Janka a Martinu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Festivaly Hory a mesto, Anime Show & Game Expo aj skvelý Remeselný trh
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Čítanie na zastávke

Mestská knižnica pri príležitosti mesiaca knihy pripravila zaujímavé podujatie Čítanie na zastávke. Uskutoční sa v dňoch od 19. do 23. marca a máte sa rozhodne na čo tešiť! „Známi herci budú počas celého týždňa čítať poviedky alebo úryvky zo slovenských kníh vo výklade Mestskej knižnice na zastávke Kapucínska,“ informuje Mestská knižnica v Bratislave. Podrobný program nájdete TU.

pondelok až piatok / 17:00 hod. / Mestská knižnica, Kapucínka ul. / vstup voľný

Koncert pre Jána a Martinu

V Bratislave zazneje ďalší koncert na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Koncert sa uskutoční pod taktovkou tímu festivalu Konvergencie v kostole Cirkvi bratskej. Príhovor bude mať Daniel Pastirčák. Na podujatí vystúpia Eva Šušková (spev), Jozef Lupták (violončelo), Konvergencie Quartet v zostave Marián Svetlík (husle) a ďalší. Umelci predvedú skladby od od Antonína Dvořáka, Johna Tavenera, Ilju Zeljenku, Romana Bergera, Vladimíra Godára, Mariána Vargu, Arva Pärta a Borisa Lenka.

utorok / 18:00 hod. / kostol Cirkvi bratskej, Cukrová 4 / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Remeselný trh

V priestoroch obľúbenej Starej tržnice sa stretnú vychýrení remeselníci. Pod jednou strechou predvedú jedinečnosť, kvalitu a pestrosť ľudových ručných prác. Trojdňový festival vás naladí na blížiacu sa Veľkú noc a ponúkne aj množstvo kreatívnych nápadov na oslavu sviatkov jari. Na Remeselnom trhu budete môcť obdivovať umenie modrotlače, zručnosť šikovných rúk pri ozdobovaní vajíčok, pletenie korbáčov, krásu hliny, šúpolia aj kožených výrobkov.

streda až piatok / Stará tržnica, Námestie SNP / vstupné 2 eurá platí na tri dni, deti do 12 rokov zadarmo

Hory a mesto 2018

Medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto 2018 opäť ponúkne množstvo zážitkových filmov a osobných stretnutí s ich aktérmi a tvorcami. Spolupráca kanadského Vancouver International Mountain Film Festival (VIMFF) a festivalu Hory a mesto tvorí neoddeliteľnú súčasť slovenského festivalu. Vďaka nej prichádzajú na Slovensko filmy svetového formátu – či už patria medzi porotou ocenené alebo divácky atraktívne.

od stredy 21. do nedele 25. marca 2018 / Bory Mall, kiná CINEMAX / viac informácií TU

Koncert skupiny Laibach

Slovinská kapela Laibach predstaví na koncerte v Bratislave svoju ostatnú nahrávku Also Sprach Zarathustra. Temné elektronické zvuky zaujmú najmä menej komerčných hudobných fanúšikov. Spolu s novinkami zahrá kapela aj svoje staršie známe skladby.

štvrtok / 19:00 hod. / Majestic Music Club / vstupenky TU

Anime Show & Game Expo 2018

Multižánrový festival Anime Show & Game Expo 2018 je XI. ročníkom medzinárodného festivalu pop-kultúry. Festival sa venuje anime, comicsu, japonskej kultúre, scifi, fantasy a KPOPu. Súčasťou spomínaného podujatia je aj bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží a premietanie najnovších filmov. Výstava je venovaná počítačovým a video hrám, spoločenským a kartovým hrám, retro hrám a technológiám. Súčasťou výstavy sú súťaže, predvedú sa vývojári a uvidíte aj ukážky noviniek a domácej hernej tvorby.

piatok od 13:00 do 22:00 hod. až nedeľa / DK Ružinov / viac sa dozviete TU

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM