Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival židovskej kultúry, umenie z Cvernovky a začína sa aj Mesiac fotografie

V Bratislave nuda nehrozí ani počas pracovného týždňa. Zabavíte sa na stand-up comedy, čakajú vás hudobné koncerty, výstavy či diskusia na tému Koho voliť?

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival židovskej kultúry, umenie z Cvernovky a začína sa aj Mesiac fotografie
9
Galéria

Festival KlezMORE

„Na tohtoročnom, v poradí už štrnástom, ročníku viedensko-bratislavského festivalu KlezMORE sa predstavia výnimočné projekty súčasnej klezmer scény,“ uvádza Andrej Werner, jeden z organizátorov festivalu. Otvárací galakoncert celého festivalu sa uskutoční aj tento rok v Bratislave. Pódium bude patriť projektu fúzie klezmeru a jazzu fantastického amerického trúbkara Paula Brodyho pod názvom Sadawi.

pondelok / 19:00 hod. / V-klub / vstupné 12 eur

Bratislová 18: Koho voliť?

Ak ešte nie ste úplne rozhodnutí, koho budete najbližšiu sobotu voliť, možno vám pomôže ďalší diel diskusnej série Bratislová. Tá sa tentokrát ponesie na tému: Koho voliť? Hosťami moderátora Lukáša Fila budú kandidáti na post župana BSK Juraj Droba, Pavol Frešo, Milan Ftáčnik a Rudolf Kusý.

pondelok / 18:00 hod. / KC Dunaj / vstup voľný

Keltský Samhain na Bratislavskom hrade

Lektorované nočné prehliadky výstavy Kelti z Bratislavy priblížia návštevníkom Bratislavu ako keltské mesto prostredníctvom starších a najnovších archeologických výskumov netradičnou formou „pod rúškom tmy“. Prvá časť prehliadky pozostáva z lektorovaného výkladu vo výstave. V druhej časti sa návštevníci vyberú sami naprieč svetelne vyznačenou trasou priestorom s archeologickými nálezmi in situ pod nádvorím paláca Bratislavského hradu. V závere ich čaká umelecké čítanie o sviatku Samhain.

utorok / 18:00 hod. / Bratislavský hrad / vstupné 4 eurá

Silné reči

Chcete byť súčasťou niečoho veľkého? Chcete vidieť svoju vysmiatu tvár na televíznej obrazovke? Chcete sa červenať v obývačke, keď vás bude sledovať celá rodina? Zažite nakrúcanie Silných rečí na vlastnej koži.

streda / 18:00 a 20:30 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupenky 12 eur

Mesiac fotografie

V galériách a múzeách Bratislavy sa počas 27. ročníka festivalu Mesiac fotografie uskutoční opäť množstvo individuálnych a kolektívnych výstav od autorov z celého sveta. Program festivalu a ďalšie informácie nájdete na webovej stránke.

od stredy do konca novembra / galérie a múzeá v Bratislave / vstupné rôzne

Koncert Andrej Šeban

Ak radi počúvate jazzové tóny, určite vás poteší vystúpenie slovenského hudobníka Andreja Šebana. Andrej je mnohostranne zameraný gitarista, ktorý spolupracoval s mnohými domácimi i zahraničnými osobnosťami z rôznych hudobných žánrov ako napr. Pavol Hammel, Richard Müller, Peter Lipa, Marika Gombitová alebo Robo Grigorov.

štvrtok / 19:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 3 eurá

Veliká Račanská Huslovica

Rok sa s rokom stretol a zas je tu, v poradí už druhá, Veliká Račanská Huslovica. Popri výbornej a kvalitnej muzike, ktorú zabezpečia ľudové hudby Muzička, Skaličan a Fidlicanti, nebude chýbať široký výber najlepších račanských vínečiek a všakovakých domácich dobrôt. Do folklórnej trmy-vrmy sa budú môcť zapojiť a s renomovanými hudobníkmi si zahrať aj začínajúci plejeri – hudobníci z publika.

piatok / 19:00 hod. / Nemecký kultúrny dom Rača / vstupné 15 eur

Umenie z Cvernovky #2

V druhom vydaní výstavy Umenie z Cvernovky si predstavíme päticu vizuálnych umelcov, ktorí sa neboja špiny od farieb a prachu z dielne, aby zhmotnili svoje videnie sveta. Svoju tvorbu nám ukážu maliarky Hula a Mariana LujMarí Palugová, kaligrafista Tomáš Gažovič vystupujúci pod značkou SKC, výtvarník Vilém Duha a značka Pangea Boards, ktorú odprezentuje Milan Stanco.

od piatka do nedele / otvorenie v piatok o 17:00 hod. / Nová Cvernovka / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (30. 10. - 3. 11.)
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM