Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival vedy a techniky, Svätomartinské dni aj knižný festival

Pracovný týždeň v znamení degustovania a objavovania si jednoducho nemôžete nechať ujsť!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival vedy a techniky, Svätomartinské dni aj knižný festival
9
Galéria

Pľúca

Čo znamená pre mladý pár rozhodnutie mať dieťa? V súčasnom svete je to veľký krok pre ich vzťah, no ešte väčší krok pre planétu. V dobe ekologických hrozieb a klimatických zmien je nový prírastok zdrojom pochybností a obáv. Ak sa chce mladý pár správať zodpovedne, musí si predsa položiť množstvo otázok. Netreba veľa, aby sa v snahe byť zodpovedný a racionálny stratilo to najpodstatnejšie, vzájomné porozumenie a láska. Je dôležitejšie zachrániť planétu alebo vlastný vzťah? O komplikovanosti lásky a ekológie a o jednoduchosti šťastia rozpráva odvážna, nápaditá hra Pľúca renomovaného britského autora Duncana Macmillana.

Viac TU.

pondelok / 19:00 hod. / Divadlo Astorka Korzo´90 / vstupné 7 eur

Súčasná moderná architektúra vs. tradičná ľudová architektúra

Tradično sa zo slovenských dedín pomaly vytratilo. Jednoduchú a citlivú architektúru nahradili zateplené fasády divokých farieb. Príďte si vypočuť niečo o architektúre na slovenskej dedine a o tom, ako autenticky môže vyzerať aj v dnešnej dobe. O spojení týchto dvoch odlišných svetov bude rozprávať mladý architekt Peter Matúš.

utorok / 18:30 – 19:30 hod. / Kalab

Veda netradične a Festival vedy a techniky Amavet

Nenechajte si ujsť interaktívnu výstavu Veda netradične a Festival vedy a techniky AMAVET, ktoré sa konajú v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2017.

Tohtoročná Veda netradične sa bude niesť v znamení motta „Spoznávaj, pochop, rozvíjaj“. Na podujatí Veda netradične môžete navštíviť množstvo interaktívnych stánkov zameraných na rôzne oblasti vedy a techniky. Čo na podujatí uvidíte, sa dozviete TU.

Festival vedy a techniky AMAVET je súťažná prehliadka žiackych vedecko-technických projektov. Žiaci v tímových alebo individuálnych prácach prezentujú svoje výsledky a bojujú o postupy do celého sveta.

štvrtok – piatok / 10:00 – 19:00 hod. / INCHEBA EXPO BRATISLAVA / vstup 5 eur

Degustácia rumov

Rum tasting v shopíku Botlleshop Tri veže je udalosť, pri ktorej si nielen oddýchnete a zabavíte sa, ale zároveň sa aj všeličo zaujímavé dozviete. To všetko vo veľmi príjemnej atmosfére. Môžete ochutnať šesť rôznych rumov vyskladaných tak, aby bola čo najlepšie odprezentovaná obrovská pestrosť rumov, rumový cocktail od profesionálneho barmana a získate 15% zľavu na všetky rumy v predajni.

Viac info TU.

štvrtok / 18:00 hod. / Botlleshop Tri veže / vstup 19,90 eur

Knižný veľtrh Bibliotéka 2017

Po minuloročnom úspechu návštevy autora severského krimi Samuela Bjorka z Nórska Knižný veľtrh Bibliotéka 2017 navštívia ďalší populárni autori detektívok. Švédska dvojica scenáristov a spisovateľov Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth stoja za dielami ako Tí, ktorí zlyhali; Hrob v horách; Učeň; Nemý svedok či Temné tajomstvá. Na veľtrhu Bibliotéka – Hjorth & Rosenfeldt sa objavia v piatok 10. 11. o 18:00 hod. na Literárnom pódiu Panta Rhei.

štvrtok – nedeľa / INCHEBA EXPO BRATISLAVA / vstupné 5 eur

Svätomartinské dni

Požehnanie mladého vína v kaplnke Primaciálneho paláca, svätá omša v Dóme sv. Martina a slávnostné otvorenie za prítomnosti arcibiskupa Stanislava Zvolenského. Takýmto programom sa v piatok začnú Svätomartinské dni, ktoré spájajú Staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína.

Pochutiť si budete môcť nielen na mladom, či varenom vínku, ale aj na rôznych špecialitách vrátane rôznych druhov trhancov či pečeného vola. Pečený vôl sa bude podávať na Rudnayovom námestí v sobotu od 14:00 hod. za symbolickú sumu. Výťažok z predaja poputuje na charitatívne účely.

piatok – nedeľa / na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci

Tipy na týždeň
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM