Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival severských filmov aj diskusia o dopravnej situácii v Bratislave

V Bratislave sa nebude nudiť ani počas pracovného týždňa. Na svoje si prídu fanúšikovia Dana Browna, filmoví nadšenci, milovníci hudby i umenia.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Festival severských filmov aj diskusia o dopravnej situácii v Bratislave
5
Galéria

Fenomén Dan Brown

Ak patríte k fanúšikom Dana Browna a jeho kníh, môžete sa tešiť na jedinečný večer o tomto spisovateľskom fenoméne. V bratislavskom kníhkupectve vás čaká kvíz a stretnete sa aj s prekladateľom všetkých jeho kníh – Otakarom Kořínkom. Zároveň vám religionista a historik Andrej Zeman porozpráva niečo viac o pozadí Brownových kníh.

pondelok / 18:00 hod. / Panta Rhei, Poštová ulica / vstup voľný

Akustikos

Spríjemnite si začiatok pracovného týždňa skvelým koncertom. Akustikos je zoskupenie ľudí, ktorých nadšenie pre hudbu pred pár rokmi doviedlo k spoločnému vystupovaniu v zostave spev a gitara a neskôr aj klávesy. Venujú sa prevažne coverom známych, aj menej známych rockových a popových hitov.

pondelok / 20:00 hod. / Kafe Scherz Palisády / vstupné 3 eurá

Cestovateľské kino

Chceli by ste sa aspoň na chvíľu preniesť za hranice našej krajiny? Umožní vám to cestovateľské kino s Vladimírom Hojštricom, ktorý vám porozpráva o zážitkovom rybolove v Nórsku. Pripravená bude filmová projekcia a diskusia s autorom.

utorok / 19:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 3 eurá

Scandi 2018

Festival severských filmov už po štvrtýkrát predstaví divákom najnovšie filmové premiéry so zaostrením na dánsky film a jeho žánrové podoby. Scandi zároveň odštartuje celoročný projekt Bergman 100, ktorého misiou je pripomenúť si a osláviť 100 rokov od narodenia legendárneho autora Ingmara Bergmana.

od stredy do nedele / bratislavské kiná – Film Europe, Kino Lumiére a Kino Mladosť / program festivalu nájdete TU

Tricky

Anglický hudobník a producent Tricky, priekopník trip-hopu a experimentálneho hip-hopu, vyráža na turné s novým albumom Ununiform. A predstaví sa aj fanúšikom v Bratislave!

streda / 19:00 hod. / Majestic music club / vstupné 25 eur

43 rokov bratislavského metra

Ak vás zaujíma osud bratislavského metra, nenechajte s ujsť premietanie krátkeho študentského filmu 43 rokov bratislavského metra a diskusiu o súčasnej a budúcej dopravnej situácii v Bratislave. Diskusie sa zúčastnia primátor Ivo Nesrovnal, bývalý primátor Milan Ftáčnik, Pavel Vlček, prvý generálny riaditeľ spoločnosti Metro Bratislava a Mikuláš Hrubiško z občianskej iniciatívy Lepšia doprava.

streda / 18:00 hod. / A4 – priestor súčasnej kultúry / vstupné 2 eurá

Medzinárodný festival V4 Rock Pop Jazz

V Bratislave sa bude konať už tretí ročník prezentácie medzinárodnej spolupráce umeleckých škôl z Poľska, Maďarska, Česka a Slovenska. Čaká vás program zostavený z hudobných a tanečných vystúpení žiakov umeleckých škôl z Katovíc, Budapešti, Ostravy, Prahy-Benešova a zo Slovenska.

štvrtok / 17:00 hod. / V – klub / vstup voľný

Robert Pospiš & Martin Sillay

Hudobná a producentská dvojica Robert Pospiš a Martin Sillay sa singlom “Každý má v sebe niečo dobré“ vracia k pesničkárskemu albumu Doba. Nový videoklip k tejto skladbe predstavia hudobníci na sérii koncertov s názvom Songs Tour.

štvrtok / 20:00 hod. / Nová Cvernovka / vstupné 7 eur

Vymaľuj sa

Vymaľuj sa je zábavné umenie, v ktorom zažijete skvelé chvíle so svojimi priateľmi, spríjemnite si večer dobrým vínom a vychutnáte si maľovanie krok za krokom so skúsenými a nadšenými umelcami. Obraz, ktorý namaľujete na plátno bude vašim umeleckým dielom. Vyvesíte si ho doma na stenu alebo ho darujete a potešíte tak svojho blízkeho.

piatok / 19:00 hod. / Divadlo Arteatro / vstupné 34 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM