Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Dobová módna prehliadka, degustácia vín aj výnimočný koncert

Počas pracovného týždňa sa v Bratislave nudiť nebudete. Čakajú vás diskusie o vode aj móde, pútavý koncert v Novej Cvernovke a ďalšie zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Dobová módna prehliadka, degustácia vín aj výnimočný koncert
5
Galéria
Zdroj: TASR

Hovorme o Bratislave

Čím viac sa o ochrane pitnej vody hovorí, tým viac sa javí táto téma zanedbaná. Po medializácii nových informácií o pitnej vode, nejasnostiach vo veci zodpovednosti za jej ochranu a nedostatočných reakciách ministerstva životného prostredia, sa v cykle Hovorme o Bratislave k téme kvalita podzemných vôd a ochrana zdrojov pitnej vody rozhodli vrátiť.

pondelok / 19:00 hod. / Klub pod lampou, Partizánska 2 / vstup voľný

Nová doba – nová móda

Prvá prednáška z cyklu podujatí vás zavedie do odvetia módy v atraktívnych 20. rokoch minulého storočia. O tom, čo predchádzalo priam revolúcii v móde, ktorá sa postupne udiala na celom svete, aké výdobytky vedy a techniky zmenili odevný priemysel či ukážky najkrajších modelov zo svetoznámych módnych salónov vám predstaví swingová speváčka Jana Dekánková.

Prednáška bude doplnená módnou prehliadkou originálnych modelov z 20-tych rokov a dobových replík zo zbierok múzea Lednice dávná – Jak se žilo za Tatíčka Masaryka.

utorok / 18:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 3 eurá

Degustácia vín na zámku

Organizátori akcie vás prevedú historickou pivnicou Pezinského zámku, ukážu vám výrobné priestory ako aj barikovú pivnicu. Spolu ochutnáte 8 vín ročníka 2016. Ako prekvapenie vám ponúknu ďalšie 2 vína, ktoré ešte vyzrievajú v barikových sudoch. K degustácii bude pripravený studený záhryz. Viac informácií TU.

streda / 18:00 hod. / zámok v Pezinku / vstupné 19 eur

Katarína Máliková & The Ills

Nezávislí hudobníci a vydavateľstvá sa po druhýkrát spojili, aby vytvorili kompiláciu Ostrov hudby. Ocitli sa na nej známe mená a nové tváre slovenskej hudobnej scény, ktoré poskytli 18 pesničiek, zväčša úplne nových a zatiaľ nevydaných. Cieľom je vzájomná pomoc a propagácia slovenskej hudby doma aj v zahraničí. Žáner, ktorý Katarína Máliková tvorí, sa pohybuje na hrane artpopových skladieb s nádychom baroque minimal a novej world music.

štvrtok / 19:00 hod. / Nová Cvernovka

Svadobný veľtrh

Najväčší svadobný veľtrh na Slovensku je ideálnym podujatím pre každého, kto sa rozhodol vstúpiť do stavu manželského. Okrem toho, že na jednom mieste nájdete kopec inšpirácií a kvalitných dodávateľov, veľa služieb a tovaru, si tu viete objednať a nakúpiť s výraznými zľavami. Cieľom veľtrhu je aktívna prezentácia spoločností podnikajúcich v oblasti svadobného priemyslu, predstavenie nových módnych trendov svadobných šiat, pánskej módy či obrúčok a výmena poznatkov a skúseností.

piatok od 10:00 do 19:00 hod., sobota od 10:00 do 18:00 hod. / vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Zdroj: YouTube.com
Svadobný veľtrh v Inchebe
10
Galéria
Zdroj: www.svadobnyveltrh.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM