Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Do Bratislavy zavítajú spevácke legendy. Nenechajte si ujsť ich koncerty

V meste bude koncertovať Smokie aj Ivan Mládek, v Starej tržnici sa zídu priaznivci ručných výrobkov a núdza nebude ani o skvelé divadlo.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Do Bratislavy zavítajú spevácke legendy. Nenechajte si ujsť ich koncerty
6
Galéria

Vyskúšajte svoje vedomosti

Barový vedomostný kvíz Múdry Pondelok vás v dvoch kolách pobaví a poučí tridsiatimi otázkami z rôznych vedomostných oblastí. Môžete zároveň vyhrať zaujímavé ceny. Kvíz moderuje Ludwig Bagin.

Pondelok / Nu Spirit Club / Pasáž Luxor, Štúrova 3 / 19:00 hod.

Zájdite na džez

Klavírista a skladateľ Valér Miko prináša vlastné kompozície vo formáte klavírneho tria. Atmosféra skladieb sa nesie v romanticko – expresívnom duchu, štýlovo na rozhraní klasiky a džezu, priestor dostáva aj spontánna improvizácia, hlavne v sólových častiach. V roku 2015 sa stali absolútnymi víťazmi hudobnej súťaže Jazz Start Up.

Utorok / Kafe Scherz, Partizánska 2 / 19:09 hod.

Zasmejte sa v divadle

Hra bez následkov/alebo kto koho sotil do rybníka je brilantná francúzska komédia o tom, ako môže pár nepremyslených slov zmeniť celý život. Claire a Bruno spolu žijú už dvanásť rokov a výborne si rozumejú. Avšak na narodeninovej oslave Brunovej matky, vyprovokovaní hlúpymi rečami ich pritaľov, oznámia, že sa rozchádzajú. Začnú hrať nebezpečnú hru. Nebezpečnú nielen preto, že na krásnu Claire číha sok a srdce jej najlepšej priateľky bije pre Bruna. Nič už nebude tak ako predtým.

Streda / LOĎ – Divadlo v podpalubí, Tyršovo nábrežie / 19:00 hod. / Vstupné 9 eur

Nech žije ručná práca!

Na konci marca vás v Starej tržnica čaká skvelý trojdňový sviatok ručnej práce, ktorý organizuje online obchod SAShe. Budete si môcť vybrať, vyskúšať a nakúpiť výrobky od remeselníkov, dizajnérov a handmade značiek z celého Slovenska. Akcia poteší najmä obdivovateľov originálneho handmade oblečenia, šperkov, tašiek, doplnkov a dekorácií od šikovných lokálnych autorov. Pred Starou tržnicou bude po celý čas prebiehať Street Food Park, takže po nákupoch sa môžete aj dobre najesť.

Streda – Piatok / Stará tržnica / začiatok streda od 15:00 hod. / Vstup voľný

Gágaji, táraji a prďúsi!!!

Bláznivý futuristický politický kabaret postavený na absurdnom humore Kopytovcov, v ktorom ožívajú známe politické postavičky prichádzajúce vo voľbách 2020 zachrániť Slovensko. Účinkujú Sáva Popovič, Ľudovít Jakubove – Mravec, Ivo Hlaváček, Barbora Sásková, Sára Ježová a Zlatica Žárska

Štvrtok / Malá scéna STU, Dostojevského rad / 19:00 hod. / Vstupné 15 eur

Zabavte sa s Ivanom Mládkom

Ivan Mládek & Banjo Band v druhej polovici sedemdesiatych rokov zavalil rozhlas a televíziiu neobvyklými provokatívnymi, humoristickými pesničkami a dosiahol tak v Československu nevídanú popularitu. Obrovskú dávku humoru a dobrej nálady publiku predvedú okrem Ivana Mládka a jeho hudobníkov aj spievajúci komici – Lenka “Kalamity Jane” Šindelářová, Lenka Plačková a Jan Mrázek. Ivan Mládek & Banjo Band – 50. výročie si určit nenechajte ujsť!

Štvrtok / Ateliér Babylon / 19:00 hod. / Vstupné 15 eur

Legenda v Bratislave!

Po šiestich rokoch v Bratislave opäť vystúpi kapela Smokie. Hudobníci, ktorých preslávili hity ako „Living Next Door To Alice“, „Needles And Pins“ či „Don't Play Your Rock'n'Roll To Me“, majú počas svojej vyše 40-ročnej kariéry na konte milióny predaných albumov.

Štvrtok / Hant Aréna / 19:30 hod. / Vstupné 22 až 44 eur

Ondřej Havelka a Melody Makers

Známy Ondřej Havelka a jeho hotjazzoví pardálovia sa vrhajú do jubilejnej sezóny s nákazlivou vitalitou a v nevídanej forme. Swingovým a džezovým melódiám v podaní orchestra Melody Makers publikum tlieska už 20 rokov.

Piatok / Slovenská filharmónia / 19:30 hod. / Vstupné 24 a 29 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM