Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Do Bratislavy mieria obrie roztoče a vši aj detský autosalón

Veľkej noci ešte neodzvonilo! V Ružinove sa stratili veľkonočné vajíčka. Bežte ich rýchlo pohľadať, a potom hor sa na detský autosalón!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Do Bratislavy mieria obrie roztoče a vši aj detský autosalón
10
Galéria

Šípková Ruženka

Nad hradom Červený Kameň sa zniesla temná kliatba. Princezná zaspala hlbokým spánkom a zobudiť ju môže len bozk z pravej lásky. Spolu s princeznou zaspalo aj celé kráľovstvo a hrad obklopili nedobytné múry zo šípových ruží.

Ak chcete vedieť ako sa príbeh skončí, nenechajte si ujsť nové scénické prehliadky pri príležitosti veľkonočných sviatkov. Prehliadky začínajú každých tridsať minút.

pondelok – utorok / 10:00 – 17:00 hod. / Hrad Červený Kameň / vstupné: dospelí 8 eur, deti 4 eurá

Roztoče, kliešte a vši

Unikátna výstava v Slovenskom národnom múzeu priblíži mikrokozmos drobných živočíchov v ich niekoľkonásobne zväčšenej podobe. Z blízka si budeme môcť pozrieť detailný model vši, kliešťa či prachového roztoča. Živočíchy, ktoré majú v skutočnosti len nepatrnú veľkosť a mnohé sú takmer neviditeľné, boli vytvorené až v 7700-násobnom zväčšení.

Viac info o výstave a prednáškach TU.

od utorka do 30. júna 2018 / SNM-Prírodovednom múzeu na Vajanského nábreží / otvorené denne od 9:00 – 17:00 hod., okrem pondelka

Veľká noc deťom

V Ružinove sa stratili veľkonočné vajíčka. Vtáčik Cultusáčik a jeho kamarát Zajko zvolávajú všetky posily, aby im prišli pomôcť vyriešiť túto tajnú záhadu. Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú všetky deti s rodičmi na podujatie Veľká noc deťom, ktoré bude v Parku Andreja Hlinku pri fontáne.

Rodičia s deťmi budú na mieste činu hľadať spolu so Zajkom stratené veľkonočné vajíčka. Pre tých najlepších hľadačov má Zajko pripravené ceny ako víkendová rodinná dovolenka, vstupenky do akvaparku alebo pizzu pre celú rodinu. Na všetkých hľadačov čaká sladká odmena.

Pre malých i veľkých kreatívcov sú pripravené veľkonočné tvorivé dielne a súťaž o najkrajšiu doma namaľovanú kraslicu a najdlhší doma upletený korbáč. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Dome kultúry Ružinov.

streda / 17:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Detský autosalón

Máte doma milovníka športiakov či vášnivú fanúšičku luxusných modelov? Zoberte ich do Auparku! V tieto dni môžu nielen obdivovať, ale sa aj povoziť v autíčkach v Detskom autosalóne. Tak, ako minulý rok, aj tento bude okrem štýlovej jazdy pripravená aj zábavná fotostena! Nezabudnite si doma nacvičiť pózy!

štvrtok – nedeľa / Aupark / vstup voľný

Noc najsilnejších hororových filmov

Spoznajte skutočný strach, keď vám filmy nedajú spať. Tajomné zvuky sa začnú ozývať zo všetkých strán. Nikto sa nebude cítiť v bezpečí. Tento večer bude patriť tomu najsilnejšiemu zo žánru filmového hororu. Príďte sa „pobáť“ so šéfredaktorom portálu Kinema.sk Petrom Konečným a možno objavíte svoje nočné mory.

štvrtok / 20:00 hod. / Luna Bar / vstupné 4 eurá

Tipy na týždeň
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM