Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislavský Októberfest, otvorenie ihriska Jama aj výstava Jana Saudka

Vyberte si zo skvelého menu akcií počas pracovného týždňa! Pripite si s priateľmi, vyskúšajte nové ihrisko a navštívte skvelú výstavu fotografií.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislavský Októberfest, otvorenie ihriska Jama aj výstava Jana Saudka
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Bratislava v pohybe

Medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe ponúkne rôzne podoby pohybovej kultúry. Jeho 21. ročník sa uskutoční od 1. do 22. októbra v niekoľkých vnútorných priestoroch aj v uliciach. Výnimočnosťou tohto ročníka festivalu sú aj predstavenia, v ktorých je výrazne prepojený tanec s výtvarným umením.

celý týždeň / Bratislava / viac sa dozviete TU

Zero-Waste alebo Ako žiť bez odpadu a plytvania?

Trápi ťa aktuálny stav odpadovej politiky na Slovensku? Znepokojuje ťa množstvo odpadu vyprodukovaného vo svete? Triediš doma odpad a chceš robiť ešte viac, no nevieš ako na to? Slovenská vegánska spoločnosť ťa pozýva na prednášku Ivany Maleš (NEZMAR), na ktorej sa napríklad dozvieš ako v každodennom živote produkovať minimum odpadu, ako správne a efektívnejšie triediť, recyklovať a kompostovať a tiež ako malá zmena v živote jednotlivca môže ovplyvniť celý svet.

utorok / Satori Stage, Miczkiewiczova ul. 9 / od 18:00 do 20:00 hod.

Jan Saudek v Michalskom dvore

Galéria Michalský dvor bude mať tento týždeň vzácnu návštevu. Na vernisáž svojich fotografií príde osobne úspešný a obdivovaný autor Jan Saudek. Výstavu pod náznom „neexistující“ nebo „mizející“ si môžete v galérii, ktorú nájdete vo dvore na Michalskej ulici č. 3, pozrieť počas celého októbra.

od utorka 17:00 hod. / Galéria Michalský dvor

Otvorenie športparku Jama

Skvelé moderné ihrisko v Petržalke oficiálne otvorí starosta Vladimír Bajan. Pre deti mestská časť pri tejto príležitosti pripravila aj zábavný program. Príďte si aj vy vyskúšať novučičké hracie prvky! Športpark JAMA nájdete v trojuholníku ulíc Vyšehradská – Šášovská – Vígľašská.

streda / Vyšehradská ul. / od 14:00 hod. / vstup voľný

Ursiny 70

Moyzesovo kvarteto, Talent Transport a Provisorium sú účinkujúci, ktorí si 4. októbra v priestoroch bratislavského Music Majestic Clubu pripomenú nedožité 70. narodeniny jedného z najoriginál­nejších česko-slovenských hudobníkov a skladateľov, Deža Ursinyho.

streda / Music Majestic Club / 19:00 hod.

Zdravotnícke výstavy

Začiatkom októbra dostanú v bratislavskej Inchebe priestor výstavy Slovmedica a Non-Handicap. Tento rok sa takmer 90 percent expozícií zameria na pomôcky pre ľudí s telesným postihnutím. Výrazný priestor teda dostanú vozíky, ortézy, zdvíhacie plošiny, výťahy, schodolezy, ale aj rôzne doplnky výživy, diagnostické prístroje, postele či matrace. Hendikepovaní z rôznych kútov Slovenska sa na výstavy dostanú bezplatnou vlakovou dopravou.

štvrtok – sobota / Incheba, Viedenská cesta 3 – 7 / viac informácií TU

Sviatok krásy Interbeauty

Najväčší kozmetický veľtrh na Slovensku každoročne prináša návštevníkom aktuálne trendy v líčení, kozmetické novinky, či tipy a triky pre krásnu pleť, vlasy a nechty. Súčasťou veľtrhu je bohatý sprievodný program so známymi vizážistami, blogerkami, súťažami v líčení, manikúre a prednáškami, ako sa o seba správne starať. Podujatie sprevádzajú veľtrhy ezoteriky a zdravého životného štýlu ESOTERIKA a BIOSTYL. štvrtok od 10:00 hod. – sobota 18:00 hod. / Incheba / viac sa dozviete TU

Rozprávky zo žltej električky

Občianske združenie Bratislavské rožky pozýva na prezentáciu novej Bratislavskej rozprávky Vlada Schwarza Rozprávky zo žltej električky. Knižka má byť prvou v novej „technickej edícii“, ktorej cieľom je priblížiť detským čitateľom už neexistujúce technické, priemyselné a dopravné prvky Bratislavy.

štvrtok / Múzeum mesta Bratislavy, Apponyiho palác / 18:00 hod.

Veľký tanečný večer

A už je to opäť tu! Dva veľké orchestre sa spolu stretnú na jednom pódiu po vzore svojich amerických predchodcov, tancachtivé publikum svojimi podrážkami doslova vyhladí parket a na svoje si prídu nielen milovníci jazzu a swingu, ale aj všetci, ktorí majú radi show, tanec a skvelú zábavu. Čaká na vás Bratislava Hot Serenaders vs. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers – Big Band Battle priateľsky znepriatelených orchestrov! Kto zvíťazí v boji o priazeň publika? Súčasťou akcie bude aj inštruktáž dobových tancov a pyramidálna show.

piatok / Stará tržnica / od 19:00 do 23:00 hod. / viac sa dozviete TU

Bratislavský Októberfest

Tretí ročník Bratislavského Októberfestu malých remeselných pivovarov bude opäť prezentovať to najlepšie z pivovarníctva, čo máme v bratislavskom regióne. Spolu bude vystavovať svoje pivá väčšina domácich pivovarov z Bratislavy a Bratislavského kraja ako aj viacero hosťujúcich pivovarov z iných častí Slovenska, Moravy a bavorského Mníchova. Súčasťou podujatia bude aj Župná zabíjačka a okrem toho množstvo stánkov s kvalitnými hamburgermi, sendvičmi, hot dogmi, rezňami a inými jedlami a pochutinami vhodnými k pivu.

piatok – sobota / Fajnorovo nábrežie pri Starom moste a Gondova ulica / od 12:00 hod.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM