Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ponúkne historický šerm, hudobné zážitky aj festival piva

V našom meste ani počas pracovných dní nuda nehrozí. Môžete sa túlať s rozprávkou, počúvať melódie na námestí, zacvičiť si aj zatancovať.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ponúkne historický šerm, hudobné zážitky aj festival piva
5
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Avantgardný Stano Filko 2037

Nechajte sa previesť výstavou významného slovenského avantgardného umelca Stana Filka s konceptuálnym názvom „2037“ v Kunsthalle LAB, ktorá je poctou autorovi k jeho nedožitým 80. narodeninám.

pondelok / Kunsthalle Bratislava, Námestie SNP / 17:00 hod. / vstup voľný

Šermiarske utorky

Zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, ukážky šermiarskych techník, predvádzanie chladných a palných zbraníňová šou. To všetko vám predvedú profesionáli už v utorok.

utorok / 18:30 / Stará radnica

Cvičenie v Medickej záhrade

Začnite týždeň zdravo – pohybom. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné Cvičenie pod stromami s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu. Pozrite si podrobný rozpis.

10:00 – Čchikung – Cvičenie pre zdravie a pohodu, lektor: Ladislav Horniak

17:00 – Pilakajoga®, lektor: Anna Repková

utorok / 10:00 hod. a 17:00 hod. / Medická záhrada / vstup voľný

Letná čitáreň v Medickej záhrade

Letná čitáreň Staromestskej knižnice je vám k dispozícii až do konca augusta v Medickej záhrade pri zadnom vchode z Poľnej ulice. Otvorená je denne od 10.00 do 18.00 hod. V utorok sa môžete zúčastniť na podujatí Medzigeneračný deň. Pripravené sú tvorivé dielne pre deti, rodičov a starých rodičov v spolupráci s Kreatívnym klubom Luna o.z.

utorok / Medická záhrada / od 16:00 hod. / vstup voľný

Rozprávky pri Dóme

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pripravilo pre malých aj veľkých unikátny projekt s názvom Rozprávky pri Dóme. „Live“ rozprávky sa budú v auguste konať každú stredu na Rudnayovom námestí. Predstavia sa divadelné zoskupenia z celého Slovenska.

V stredu 23. augusta uvidíte Divadlo Fí s rozprávkou Recept na leva. Na záver augusta sa predvedie Divadlo z kufra von s rozprávkou Ako išlo vajce na vandrovku. Okrem zaujímavých príbehov sa deti môžu zapojiť do súťaže o lístky do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava, lístky do ZOO či do Mestského múzea. Žrebovanie prebehne 30. augusta na záver celého projektu.

streda / 17:30 hod. / Rudnayovo námestie / vstup voľný

Na street party do amfiteátra

Tvrdý rockový večer, detské divadielko, orchester s netypickou atmosférou uprostred sídliska, no aj hip-hop a rap. Kultúrne leto v Dúbravke chce ponúknuť pre každého niečo. Svoje tanečné umenie predvedú tanečníci z hip hopovej školy Melánie Kasenčákovej. Po tanečnom predstavení sa predvedie známy slovenský raper Majself. Je spoluzakladateľom labelu Neni problém a okrem rodiny a rapu sa venuje aj podnikaniu. Na konte má štyri štúdiové albumy a spoluprácu s takmer celou česko-slovenskou špičkou.

streda / amfiteáter Dúbravka / 17:00 hod.

Zábava s Bswing

Projekt Znovuobjavené miesta Bratislavy je zameraný na hľadanie nových zaujímavých miest Starého mesta, ktoré sú už dávno pozabudnuté a nikto si ich nevšíma. Hlavné námestie ožije kultúrou, ktorú prinesie swingová kapela Bswing. Históriu námestia odhalia historické tabule.

štvrtok / Hlavné námestie / od 18:00 hod. / vstup voľný

Dychová hudba pri soche Hviezdoslava

Na Hviezdoslavovom námestí sa uskutoční séria koncertov rôznych dychových zoskupení. Vystúpenia sa budú konať počas celého leta. Tento týždeň vás zabaví Vajnorská dychovka.

štvrtok / Hviezdoslavovo námestie / 17:00 hod. / vstup voľný

Goldies: 80s & 90s & 00s video party

Video oldies party zamerané na produkciu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Goldies sa koná každý piatok večer od deviatej v Luna Bare, v budove Hotela Kyjev. Vstup len pre 21+.

piatok / Luna bar / 21:00 hod.

bratislava – inline 2017

Už štrnásty rok sa v našom meste konajú obľúbené piatkové večerné jazdy na korčuliach. Bratislava-inline štartuje tento ročník oslavou Dunaja. Podujatie s výnimočnou atmosférou a energiou, ktoré sa dá zažiť len v lete. Približne tisíc korčuliarov a s nimi aj cyklisti, kolobežkári či longboardisti majú možnosť zajazdiť si v piatok večer po cestách, ktoré bežne patria autám. Súčasťou podujatia je škola inline korčuľovania, požičovňa a servis korčúľ, pitný režim či partnerské stánky.

piatok / trasu upresnia organizátori / vstup voľný

Pivobrana BeerFest

Tradičný festival pivovarov združených v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska Pivobrana BeerFest mení miesto i sezónu svojho pôsobenia. Namiesto zimného popíjania piva si všetci milovníci nezávislých pivovarov budú môcť poctivé pivo vychutnať 25. – 27. augusta v ružinovskom Parku Andreja Hlinku. Stánky s pivom si rozloží zhruba desiatka pivovarov z hnutia Pivobrana.

piatok od 15:00 hod. – nedeľa 22:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Tipy na týždeň
5
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM