Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ožila festivalmi, pracovný týždeň ponúkne koncerty aj workshopy

Počas chladných novembrových dní nemusíte sedieť doma. V našom meste sa stále niečo deje. Vyrazte na koncert alebo na skvelý festivalový film.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ožila festivalmi, pracovný týždeň ponúkne koncerty aj workshopy
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Medzinárodný filmový festival

V hlavnom meste sa už 9. novembra začal Medzinárodný filmový festival Bratislava a potrvá až do 16. novembra. Hlavnou témou v poradí 19. ročníka festivalu je umenie filmového herectva. Súčasťou podujatia je aj sprievodný program. Tento rok návštevníkov festivalu, ale aj širokú verejnosť, čakajú koncerty, diskusie a stretnutia s prítomnými tvorcami. Z pestrej ponuky sprievodných podujatí si vyberú aj najmenší diváci.

potrvá do štvrtka 16. novembra / bratislavské kiná / viac sa dozviete TU

Festival slobody

Ústav pamäti národa pripravuje už siedmy ročník Festivalu slobody, ktorý sa bude konať od 6. do 23. novembra 2017. Podujatie ponúkne mnohé zaujímavé dokumentárne aj hrané filmy, výstavy, divadelné predstavenia či koncert. Festival slobody by mal všetkým pripomenúť obdobie neslobody na Slovensku a uvedomiť si, aké je dôležité žiť vo svete bez totalít.

potrvá do 23. novembra / Bratislava / podrobný program TU / vstup voľný

Dá sa inak?

Paradajka z Tesca za svoju existenciu precestuje 1 858 km. Podla minuloročných štatistík sme strávili v Bratislave v kolónach 5 dní. Slovensko obsadilo 34. miesto v rebríčku integračných politík z 38 štátov. Denne spotrebujeme každú minútu 2 milióny plastových tašiek. Nejaké odpovede na túto otázku už existujú a iné je treba ešte stále spolu-vytvárať. Príďte každý novembrový utorok do Bystra na sériu workshopov, diskusií a prezentácii spôsobov, „ako sa to dá inak“.

utorok / komunitné centrum Bystro, Cintorínska 3 / 18:00 hod.

Originálny workshop

Ide o spojenie burlesque a kreslenia a tak sa môžete kochať vystúpením a zároveň sa pokúsiť zachytiť tanečnicu v ladnom pohybe alebo v póze. Na to, aby ste na Dr. Sketchy's prišli, nemusíte vedieť kresliť, cieľom je zabaviť sa. Ceruzky, pastelky, papiere, všetko bude pre vás prichystané. Čakajú vás aj lahodné drinky, parádny playlist a nie jedna, ale až dve Bratislava Burlesque Showgirls, menovite Miss TiQ a Zaza LadyLace. Budete tak mať možnosť zachytiť úžasné ženské krivky a alternatívnu krásu.

utorok / Luna Bar / 19:30 hod. / vstupné 10 eur

Nick Schnebelen v Bratislave

Skvelý gitarista z USA, ktorý sa venuje najmä hudbe blues a rocku vystúpi v bratislavskom Múzeu obchodu. Jeho kansaská hudobná skupina – Nich Schnebelen Band – vystúpi v rámci série podujatí s názvom Rock v múzeu.

streda / Múzeum obchodu, Linzbothova 16 / 19:00 hod.

Medzinárodný festival poézie

Oslava kvalitnej svetovej aj domácej poézie Ars Poetica vám po 15. krát predstaví popredných básnikov z celého sveta v spojení s originálnym VJ-ingom, recitáciou pôvodných prekladov, koncertmi, tanečným predstavením a špeciálnym filmovým programom. Viac o skvelom programe podujatia sa dozviete TU.

štvrtok – sobota / V-klub, A4 – priestor súčasnej kultúry, SNG, Univerzitná knižnica / vstup voľný

Lukáš Adamec tour 2017

Spevák Lukáš Adamec so svojou kapelou predstaví prvý sólový album, ktorý na pódiu odznie úplne celý. Koncert bude samozrejme doplnený o osvedčené hity obľúbených interpretov a o piesne, ktoré v jeho podaní zazneli v rôznych televíznych reláciách. V bratislavskom Luna Bar-e prebehne aj krst Lukášovho albumu.

štvrtok / Luna Bar / 20:00 hod. / vstupné 8 eur

Biele miesta histórie

Diskusia so slovenským publicistom Fedorom Gálom na rôzne témy. „Biele miesta v našej histórii, prítomnosť blízka budúcnosti,“ to je nová kniha rozhovorov, ktorá podrobne reflektuje celý život Fedora Gála a nevyhýba sa ani boľavým miestam, vlastným zlyhaniam a témam dneška.

štvrtok / Modra, kino Mier, Kalinčiakova ulica / 19:00 hod.

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ožila festivalmi, pracovný týždeň ponúkne koncerty aj
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM