Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ožije koncertami aj komiksom a pripomenie si obete Dunaja

Počas pracovného týždňa vás zabaví niekoľko koncertov rôznych žánrov. Na svoje si prídu fanúšikovia popu, rocku, folku aj disco.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ožije koncertami aj komiksom a pripomenie si obete Dunaja
5
Galéria

Silent Disco

Multifunkčný priestor Starej tržnice v srdci Bratislavy prerobený na verejný tanečný parket. Žiadne zosilňovače ani reproduktory! Hudba bude prenášaná výhradne prostredníctvom bezdrôtových slúchadiel. DJ B-KOMPLEX a DJ PHEKT budú hrať súčasne na dvoch rôznych kanáloch, medzi ktorými si každý účastník môže vybrať podľa vlastnej chute a nálady. Stará tržnica sa pomaly premení na tichý tanečný parket, ktorý sa opticky rozdelí na dve časti. Let’s Dance!

pondelok / Stará tržnica / od 19:30 hod. / vstup voľný

Tour Ekotopfilm – Envirofilm

Mesto Pezinok sa stalo partnerom regionálnej Tour Ekotopfilm – Envirofilm, najstaršieho medzinárodného filmového festivalu s environmentálnou tematikou na svete. Do mesta zavíta jeho 44. ročník v pondelok 23. októbra.

Návštevníci festivalu si budú môcť pozrieť päť filmov, okrem iných Dojedz to: Príbeh o plytvaní jedlom, ktorý hľadá aj odpoveď na otázku, prečo 50 percent nášho jedla končí ako odpad. Krásy slovenskej prírody priblíži titul Krása v oblakoch, pričom po premietaní filmu sa diváci môžu stretnúť s jeho tvorcami v diskusii Mimo plátna: Od aktivizmu k filmárčine a späť.

pondelok / DK Pezinok / od 16:00 do 21:30 hod. / viac sa dozviete TU

Pamiatka obetiam Dunaja

V utorok si v Bratislave pripomenieme tých, ktorí sa stali obeťami rieky Dunaj. Súčasťou spomienky budú príhovory predstaviteľov evanjelickej a katolíckej cirkvi a zástupcov Hlavného mesta SR Bratislavy. Po symbolickom posvätení pietneho venca ho členovia vodáckeho klubu Tatran Karlova Ves spustia na Dunaj. V sprievodnom programe vystúpi Katarína Máliková a Spevácky zbor mesta Bratislavy pod vedením dirigenta Ladislava Holáska.

Spomienková pietna slávnosť sa uskutočňuje vo všetkých krajinách, ktorými Dunaj preteká. Cieľom je vyjadriť rieke pokoru a úctu. Toto podujatie tvorí súčasť histórie Bratislavy od roku 1991 a má všetkým pripomenúť tragické osudy tých, ktorí zahynuli v dunajských vodách.

utorok / nábrežie Dunaja pri OC Eurovea / 18:00 hod.

Komiksový workshop

Svoje obľúbené príbehy a rozprávky si spoločne s komiksovými lektormi pretvoríte do podoby krátkych komiksov a ilustrácií. Počas workshopu si taktiež niečo poviete o tom, čo komiks vlastne je a aké rôzne druhy komiksu poznáme. Počas workshopu si vyskúšate rôzne kreatívne metódy tvorby komiksov a širokú škálu výtvarných materiálov.

Súčasťou podujatia bude aj Workshop Pomimo, počas ktorého skupina štyroch mladých výtvarníkov organizuje výtvarné kurzy pre širokú verejnosť. Každý z lektorov sa špecializuje na inú disciplínu výtvarného umenia, čo umožňuje návštevníkov kurzu vyskúšať široké spektrum výtvarných prístupov, techník a materiálov. Rezervácie na kniznica@karlovaves.sk.

streda / knižnica Karlova Ves / 17:00 hod. / vstup voľný

Halloween Party v Dúbravke

Vyrezávanie tekvíc, výroba masiek, hudba či atmosférický pochod s lampiónmi. Presne taký bude podvečer v Dúbravke. Mestská časť pripravuje Halloween Party, čiže tvorivý a zábavný večer pre celú rodinu, ktorý sa zakončí rozsvietením Dúbravky. Na programe budú kúzelnícke a halloweenske hry, pesničky, pojedanie hadov, vyrezávanie tekvíc, súťaže, darčeky a strašidielka.

štvrtok / pred Domom kultúry Dúbravka a v v parku Pekníkova / 17:00 hod. / vstup voľný

Slobodná Európa & Para

Navzájom sa rešpektujú, svojou hudbou pravidelne glosujú spoločenské dianie a spája ich mimoriadne lojálna základňa fanúšikov po celom Slovensku. Kapely Slobodná Európa a Para teraz navyše prepojí aj prvé spoločné turné v piatich slovenských a dvoch českých mestách.

štvrtok / Majestic Music Club / 20:00 hod.

Súboj kapiel 2017

Príďte si užiť prvý z piatich rockových večerov 4. ročníka súťaže Súboj Kapiel 2017 plný naloženej hudby a nových talentov. Z každého základného kola postúpi vždy jedna kapela s najvyšším počtom hlasov do finále. Základné kolá začínajú vždy o 20:00. Každá kapela má na svoju prezentáciu čas 45 minút (vrátane pódiových príprav). Jedna z nepostupujúcich kapiel zo základného kola má možnosť postúpiť do finále, na základe diváckeho hlasovania.

štvrtok / Randal Club / 19:00 hod. / vstupné 4 až 5 eur / viac sa dozviete TU

Folkové námestie

Neúnavný hľadač nevychodených ciest, nezameniteľný spevák a gitarista, básnik a príležitostne i britký fejtonista Oldřich Janota vystúpi na Hviezdoslavovom námestí. Janota začal vystupovať v sedemdesiatych rokoch s folkovými baladami.V rokoch 1977–79 hral s Jakubom Nohom a ďalšími hudobníkmi v pražskej skupine Pentagram. Hľadanie nových výrazových možností ho viedlo k založeniu súboru Mozart K. Jeho krehký hudobný prejav je niekde na pomedzí minimal folku a prednesu poézie a uchopiť ho, či presne pomenovať, je pomerne ťažké.

štvrtok / Hviezdoslavovo námestie / 18:00 hod.

Rock v múzeu

Belgické zoskupenie Guy Verlinde & The Mighty Gators prinesie bluesovú atmosféru do Rocku v múzeu 26. októbra. Táto populárna bluesová kapela ručí za vysokoenergetické predstavenie so skutočne bluesovou hudbou.

štvrtok / Múzeum obchodu / 19:00 hod.

Folklór v Petržalke

V DK Zrkadlový háj sa vám predstaví obec Kúty a mesto Břeclav. Zaspieva mužský zbor Mužáci, Gajdošská Muzika a Chasa so sólistami. Skvelú náladu rozprúdi aj Cimbálová muzika Vergariovci. Na záver programu bude prichystané posedenie pri ľudovej hudbe s ochutnávkami domácich špecialít.

piatok / DK Zrkadlový háj, Petržalka / vstupné 10 eur

Zdroj: YouTube.com
TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava ožije koncertami aj komiksom a pripomenie si obete Du
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM