Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava bude žiť jahodovými dňami aj bublifukovým sprievodom

Druhý júnový týždeň nám v plnej sile ukazuje, že leto je naozaj tu a s ním aj všetky radosti, ktoré k nemu patria. Vychutnajte si pestré menu týždňa.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava bude žiť jahodovými dňami aj bublifukovým sprievodom
11
Galéria

Otvorenie letnej čitárne

V Medickej záhrade v Bratislave otvoria letnú čitáreň. Knihomoli si budú môcť prečítať 70 titulov domácich a zahraničných časopisov a denníkov, ale aj informačné a propagačné materiály o Bratislave. Letná čitáreň bude otvorená do 31. augusta.

pondelok / 11:00 hod. / Medická záhrada

Deň krivých zrkadiel

V pondelok sa pri príležitosti Dňa krivých zrkadiel. Jeho súčasťou bude nielen prezentácia činnosti organizácií, ktoré sa venujú ľuďom s mentálnym znevýhodnením, ale aj tvorivé dielničky a malé občerstvenie. Cieľom akcie je pozitívnym príkladom ovplyvňovať postoje verejnosti voči ľuďom s mentálnym postihnutím. V duchu hesla Sme iní, ale nie horší pootvoria dvere do sveta hendikepovaných, ktorí sú rovnako talentovaní, komunikatívni a krásni pre tých, ktorí majú otvorené nielen oči, ale aj srdcia.

pondelok / 13:00 – 16:00 hod. / Malacky, na Kláštornom námestí

Priestor pre tvoje umenie

Na akcii pre priateľov kvalitného umenia sa stretnú všetky umelecké odvetvia: hudobníci, speváci, tanečníci, fotografi, a rôzne kreatívne duše, ktoré budú ponúkať svoje výrobky. Prezentovať sa môže každý umelec aj priaznivec umenia. Príďte si vychutnať kvalitnú zmes hudby v podaní Harfového dua, Speváckeho zboru The Chamber Choir, speváka Tibora Koszkowského a ďalších, príďte si popozerať a nakúpiť krásne výrobky našich výrobcov šperkov, stromčekov šťastia, rôznych drevených a textilných hand made výrobkov a veľa iného.

pondelok / 18:00 – 21:00 hod. / v priestoroch Connectu, na bratislavských Kramároch

Rok architektúry v SNG

Architekt Vladimír Dedeček navrhol množstvo stavieb, ktoré by spoločne mohli vytvoriť malé slovenské mesto. Je však jedna stavba, ktorá je svojím rozmerom malým mestom sama o sebe. Výstavisko bolo zamýšľanou súčasťou Petržalky od zrodu myšlienky o novej mestskej štvrti na konci 60. rokov. 20. storočia. Jeho dnešná podoba je len malým fragmentom pôvodne navrhovaného celku. Aj napriek tomu je v tomto torze prítomný nezameniteľný rukopis architekta Dedečka, ktorý formou a mierkou vytvoril autonómny monument v mestskej krajine.

Júnová ArchitúraA%7B%5C%22da­shboard_filter%5C%22%3A­%5C%22discove­ry%5C%22%7D%7D]%22%2C%22­has_source%22%3A­true%7D sprevádzaná Martinom Zaičkom a Petrom Szalayom bude venovaná jednému dielu architekta Dedečka ako súčasti príbehu ideálneho mesta na pravom brehu Dunaja.

utorok / 18:00 – 20:00 hod. / Incheba Expo Aréna / rezervácia nutná: dasa.pestova@sng.sk, vstupné: 4 eurá / 2 eurá

Bratislavské bublifukovanie 2017

Aj tento rok sa fanúšikovia bubliniek môžu tešiť na veľký bublifukový pochodA%7B%5C%22d­ashboard_filter%5C%22%3A­%5C%22discove­ry%5C%22%7D%7D]%22%2C%22­has_source%22%3A­true%7D! Pochod pre radosť bude trvať tak dlho, ako dlho budete vyrábať bublinky a koľko vás bude. Nezabudnite si so sebou priniesť deti, bublifuky, vreckovky a dobrú náladu. Príde aj Mr. Bubble, Kúzelnik Talostan, Kapela Space recorder.

streda / zraz 17:00 hod. na Námestí Slobody

Zdroj: YouTube.com

Obojkové zhromaždenie

Poslanci Peter Antala, Gábor Gál a Elemér Jakak predložili do parlamentu zákon, podľa ktorého nebude v celej SR vôbec možné púšťať našich psíkov na voľno. Nebudú sa môcť prebehnúť, zahrať sa s inými psíkmi nikde, na žiadnej lúke. Slovenská aliancia ochrancov zvierat (SAOZ) a SOS zvieratá organizujú Obojkové zhromaždenie3A%7B%5C%22­dashboard_fil­ter%5C%22%3A%5C%22dis­covery%5C%22%7D%­7D]%22%2C%22has_sou­rce%22%3Atrue%7D pred budovou NRSR!

„Príďte s obojkami na krku a s vodítkami! Pripútame sa nimi navzájom, aby sme im názorne ukázali, čo pre členov našich domácností pripravili, akú "genialitu“. Už raz sa predsa musíme zjednotiť!" pozývajú organizátori na zhromaždenie.

štvrtok / 16:30 – 18:00 hod. / pred budovou NRSR

Baroková kratochvíľa

Nenechajte si ujsť Barokovú kultúru uhorskej aristokracie, odevy, hudbu, tanec a degustáciu vína v obnovenej barokovej záhrade na Bratislavskom hrade. Podujatie sa koná ako súčasť Konferencie Vitam et sanguinem, Mária Terézia a Uhorsko 1740 – 1780, ktorá bude 14. – 15. júna 2017.

Podrobný program nájdete TUA%7B%5C%22da­shboard_filter%5C%22%3A­%5C%22discove­ry%5C%22%7D%7D]%22%2C%22­has_source%22%3A­true%7D.

štvrtok / 16:00 – 19:00 hod. / baroková záhrada na Bratislavskom hra­de

Noc architektúry 2017

Vstúpte do krajiny plnej nápadov, kreativity a toho najlepšieho, čo vytvorili študenti Fakulty architektúry STU za posledný semester. Vstúpte do priestoru, kde nič nebude, tak ako ste to poznali doteraz. Trinásta noc architektúry sa bude niesť v znamení 13. komnaty, kde ráčte vstúpiť.

štvrtok o 17:00 hod., piatok o 6:00 hod. / Fakulta architektúry STU

Jahodové dni 2017

Pre všetkých milovníkov dobrého jedla je tu festival Bratislava culinary days, festival gastronómie. Tentokrát v jahodovom prevedení. Príďte osláviť leto, zapiť ho jahodovým mojitom, či zajesť tradične chutným cisárskym trhancom, či jahodovými guľkami.

štvrtok – sobota / 11:00 – 22:00 hod. / Primaciálne námestie

TIPY NA TÝŽDEŇ
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM