Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava bude počas pracovného týždňa plná skvelých koncertov

Jana Kirschner, Para, Buty, Ine Kafe, Longital aj príjemné country. Nenechajte si ujsť hudobné zážitky v hlavnom meste aj pri jazerách v Senci.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava bude počas pracovného týždňa plná skvelých koncertov
5
Galéria
Zdroj: TASR

Stand up workshop

Čo je to stand-up? Ako si vytvoriť vlastný? Na čo myslieť pri vystúpení? Ako reagovať na aktuálne témy so satirou? To všetko si budete môcť vyskúšať pod vedením Petiara Lachkého. Po workshope vás obdarí aj svojou vlastnou tvorbou. Workshop a koncert sa koná v rámci podujatia Broskyňové leto 2017.

pondelok / Mariánska ulica, podnik The Peach / 17:00 hod.

Príďte otestovať jedinečnú aplikáciu

Aplikáciu Pl@ntNet, ktorá slúži na rozpoznávanie rastlín! môžete otestovať pred kaviarničkou pri Horárni v Horskom parku. Čaká vás ukážka praktického využitia mobilnej aplikácie Pl@ntNet, ktorú od začiatku roku 2017 napĺňali fotkami rastlín deti z 50 škôl z celého Slovenska. Vďaka aplikácii jednoducho spoznáte divo rastúce rastliny vo svojom okolí a stačí vám k tomu len aplikácia v mobile či na tablete. Objavte tajný život rastlín vo svojom meste! Mobilnú aplikáciu vám priamo v teréne predstavia učitelia a žiaci zapojení do projektu.

utorok / Horáreň v Horskom parku / Lesná ulica 1 / o 10:00 hod. / vstup voľný

Country koncert

Kultúrne leto v Dúbravke sa nekončí. Pokračuje zaujímavým country programom so skupinou Neznámi. Podľa starostu Dúbravky Martina Zaťoviča letnými podujatiami chce samospráva potešiť všetky generácie obyvateľov. Predtým chátrajúci a nevyužívaný amfiteáter po rekonštrukcii už tretí rok slúži voľne prístupným kultúrnym a zábavným podujatiam nielen pre Dúbravčanov.

streda / amfiteáter Dúbravka / o 17:00 hod.

Jana Kirschner & Para

Leto prináša spojenie dvoch hudobných špičiek – kapely Para a speváčky Jany Kirschner. Spoločne odohrajú koncert na Pláži pod Ufom. Hudobný zážitok dotvorí panoráma vysvietenej Bratislavy na brehu Dunaja a príjemná atmosféra na pláži. Nedajte si ujsť skvelú letnú párty s kvalitnou hudbou, akú už roky tvoria a interpretujú Para & Jana Kirschner.

štvrtok / Pláž pod Ufom / 19:00 hod. / Viac sa dozviete TU

Koncert Longital

Longital je kapela, ktorú tvorí Daniel Salontay a Shina, hudobní svetobežníci z kopca nad Dunajom. Pravdepodobne najrozcestovanejšia slovenská skupina zahrala v dvanástich krajinách Európy, Amerike a Kanade. Ich piesne sú výlučne v slovenčine, osobné texty vytvárajú na hudobnom pozadí nevšedné emócie a príbehy. Shinin charizmatický spev, hlboké basové linky hrané slákom a výrazná pódiová prezentácia sú vyvažované Danovou divokou hrou na akustickej gitare vo všetkých možných polohách od jemných minimalistických verklíkov, jazzových prvkov až po nespútané zvukové steny.

štvrtok / Letná čitáreň U červeného raka / 18:00 hod.

Iné Kafe & Buty

Senecký amfiteáter zažije unikátny dvojkoncert. Netradičné spojenie kapiel Iné Kafe a Buty sľubuje nezabudnuteľný zážitok pre nadšencov rôznych žánrov. Buty zahrajú najväčšie hity svojej kariéry, ale sľubujú aj prekvapenia. Návštevníci sa môžu tešiť na výbuch obrovskej energie, aký sa dá zažiť len na koncerte tejto českej skupiny. Obe kapely si plánujú dvojkoncert dokonale užiť a veria, že sa k nim fanúšikovia pridajú.

štvrtok / Amfiteáter Senec / 20:00 hod. / vstupné: 16 a 21 eur

Festival jogy: Shantiloka 4

Zažite najväčší festival jogy na Slovensku pod vedením Fredyho Ayisiho, ktorý sa prvýkrát uskutoční v rezorte X-bionic® sphere. Pre všetkých fanúšikov jogy je pripravený bohatý a zaujímavý program. K dispozícii budú okrem cvičení aj rôzne masáže, zdravotné terapie či diagnostika.

Nebude chýbať ani „Shanti jarmok“, kde nájdete rôzne jogové pomôcky, ezoterické či orientálne predmety a suveníry. Ak patríte medzi tých, ktorí jogu ešte nikdy neskúsili, festival Shantiloka je pre vás výbornou príležitosťou. V programe je pripravených niekoľko lekcií pre úplných začiatočníkov, či ľudí, ktorí doteraz jogu nikdy necvičili. Skúsení inštruktori vám o joge porozprávajú a naučia vás základné cvičenia a dýchacie techniky.

piatok – nedeľa / X-bionic® sphere, Šamorín / vstupné na piatok a nedeľu – 15 eur, na sobotu 25 eur, celý víkend 40 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň
5
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM