Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Baviť bude stand-up, literatúra, filmy aj príbeh veľkej panovníčky

Pracovný týždeň plný humoru, histórie a filmového festivalu si nemôžete nechať ujsť! V závere týždňa poteší Ladies & Gentlemen Show.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Baviť bude stand-up, literatúra, filmy aj príbeh veľkej panovníčky
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Mesiac slovenských spisovateľov

Panta Rhei pripravilo v rámci marca – mesiaca knihy podujatie Mesiac slovenských spisovateľov spojené aj s vyhlásením súťaže. Spoznajte nominantov jednotlivých kategórií a oslavujte so slovenskou literatúrou.

Kníhkupectvo prináša prvýkrát besedu so spisovateľom píšucim pod pseudonymom. Moderátor bude diskutovať s autorom „inkognito“. Autor bude umiestnený za plentou, aby nebola odhalená jeho identita. Využite preto jedinečnú príležitosť opýtať sa otázky o medzinárodnom zločine a terorizme Marka Thelena, odborníka a úspešného autora kníh Krvavá karikatúra a Dlhé tiene Karibiku?

pondelok / 18:00 hod. / Panta Rhei / Poštová ul.

Silné zvieratkovské reči

„Vedci tvrdia, že stand-up komici majú až 98% zhodnej DNA s prasatami. Zvyšok sú hovadiny. A keďže my ľúbime zvieratká nielen na tanieri, venujeme im celý večer a vy sa môžete tešiť na Silné zvieratkovské re­či.“

Zoologickou záhradou vás bude po dlhom čase opäť sprevádzať Jano Gordulič. Uhrančivým pohľadom nesmelého šteňaťa si vás získa Michael Szatmary, vystúpi súrodenecký pár Nasi a Siu aj Kristína Farkašová. Program uzatvoria Tomáš Hudák, ktorý sa odmalička hrával na hada a nejako mu to zostalo a Jakub Gulík. Ten nenávidí zvieratá až tak, že sa stal vegetariánom a teraz im vyžiera potravu.

pondelok / 20:00 hod. / Nu Spirit Club / 10 eur / lístky kúpite TU

Tisíc rokov architektúry

Vzdelávanie v uliciach Bratislavy pre seniorov a milovníkov architektúry pokračuje aj v roku 2017. Tento rok je venovaný 300. výročiu od narodenia panovníčky Márie Terézie. Spoločne s odborníčkou na dejiny architektúry PhDr. Zuzanou Zvarovou navštívite miesta spojené s panovaním Márie Terézie a odhalíte dejiny vybraných stavieb.

Program exkurzií nájdete TU.

utorok / 15:00 hod. / Múzeum dejín mesta – Stará radnica / 2 eurá

Hory a mesto 2017

Osemnásty ročník Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto sa tohto roku uskutoční od 22. do 26. 3. 2017. Hlavnými hosťami budú lezci, ktorí lámu svetové rekordy a posúvajú hranice neprekonateľného na možné.

Viac o festivale sa dočítate TU.

streda – nedeľa / Cinema City Aupark / vstupenky nájdete v pokladniach Cinema City v Auparku alebo na www.cinemacity.sk

Mária Terézia a ženská stránka vládnutia

Prednáška novinárky a absolventky Viedenskej univerzity Mgr. Barbary Grabner pri príležitosti 300. výročia narodenia Márie Terézie objasňuje, ako sa Mária Terézia (13. 3. 1717), vládkyňa Habsburgskej ríše, dokázala presadiť napriek širokej skepse a presile protivníkov a ako dokázala zaviesť rozsiahle reformy. Bola matkou 16 detí a nazývali ju aj „svokrou Európy“. Ako vládkyňa sa vyznačovala mimoriadnou odvahou a silou vôle, bola talentovaným stratégom a diplomatom. Výdobytky a reformy z čias jej vlády ovplyvňujú ešte aj dnešnú dobu. Krédo jej 40-ročnej vlády znelo: Niesť službu štátu a starostlivosť o ľudí, ktoré mi boli zverené.

Ďalšie body prednášky nájdete TU.

štvrtok / 18:00 hod. / Cukrová 14 / Veľká zasadačka

Sit Down Ladies Comedy

Komediálna show Didiany a Lujzy, v ktorej účinkujú úspešné ženy so zmyslom pre humor a schopnosťou rozdávať ho. Každý Sit Down bude tematický a ako hostia vždy vystúpia muž z oblasti stand up-u a žena – hudobníčka.

Hostia: Gago Žifčák a Jana Bútorová

štvrtok / 19:00 hod. / Kaviareň Lucaffé / lístok 15 eur

Blšák na Interi

Skutočný blší trh plný obskúrnych predmetov sa koná doobeda približne do 13:00 hod. každý piatok a nedeľu na štadióne Inter za Polusom.

piatok / 8:00 hod. / Štadión Inter

Ladies & Gentlemen Show

Uhrančivá show, kombinujúca kabaretné, divadelné a hudobné žánre a príbehy. Pútavým kabaretným predstavením divákov sprevádza tajomná Nefer Nefer. Na javisku sa plynule strieda humor s vášňou, hudba s tancom, história so súčasnosťou.

piatok / 22:00 hod. / Red Cat Cabaret Club / vstupné 15 eur

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM