Jakub Haršany Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Oživenie Bratislavskej lýry, festival jedla aj začiatok jazzových dní

Počas pracovného týždňa si vypočujeme najväčšie hity Bratislavskej lýry, ochutnáme pouličné dobroty alebo si môžeme pozrieť najlepšie diela študentov filmových škôl.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Oživenie Bratislavskej lýry, festival jedla aj začiatok jazzových dní
10
Galéria

Snow Film Fest 2016

Ak sa už neviete dočkať zimy a prvých snehových vločiek, môžete si toto obdobie priblížiť aspoň na festivale, ktorý predstaví filmy o extrémnych zimných športoch. Diváci sa môžu tešiť na štyri hodiny dobrodružných filmov plných snehu a adrenalínu. Návštevníkom budú predstavené dokumenty z americkej či švédskej produkcie.

Pondelok / Nervosa Restaurant / 18:00 hod. / vstupné 7 eur

Mám rozprávkový dom – LÝRA 50

Bratislavská lýra znova ožije. Pri príležitosti 50. výročia jej vzniku sa uskutoční koncert, na ktorom vystúpia tie najslávnejšie mená slovenskej a českej hudobnej scény. Na divákov čakajú najväčšie hity Bratislavskej lýry v podaní interpretov ako Karol Gott, Helena Vondráčková, Ján Lehotský, Pavol Hammel a mnoho ďalších.

Utorok / Incheba Expo aréna / 19:00 hod. / vstupné od 35 eur

Street Food Park

Na svoje si prídu aj gurmáni a milovníci dobrého jedla. Námestie pred Starou tržnicou sa už po ôsmykrát zaplní predajcami kvalitného a nápaditého pouličného jedla. Chuťové bunky zaplesajú nielen mäsožravcom, ale aj vegánom. Návštevníci budú môcť ochutnať burgre, hotdogy či sladké dobroty.

Viac sa dočítate TU.

Streda – Sobota / Námestie SNP / streda od 15:00 hod., ostatné dni od 12:00 hod. / vstup voľný

Festival študentských filmov Áčko 2016

Filmoví nadšenci sa už určite tešia na jubilejný 20. ročník festivalu Áčko, ktorý predstaví tie najlepšie audiovizuálne diela študentov filmových škôl z uplynulého roka. Okrem filmov doplnia program rôzne sprievodné podujatia a zaujímavé workshopy. So svojou prezentáciou vystúpi aj držiteľ Oscara za spoluprácu na vizuálnych efektoch filmu Gravity.

Streda – Sobota / Kinosála FTF VŠMU / streda od 8:00 hod. / vstup voľný

Koncert Xindl X

Pražský spevák Xindl X, ktorý patrí v Čechách medzi najhranejších interpretov, príde v rámci svojho turné po Slovensku aj do Bratislavy. Český hudobník vo svojej tvorbe zaujímavo kombinuje hip hop, folk, jazz a blues. Ťažiskom jeho piesní sú však texty, založené na osobnej výpovedi.

Štvrtok / Ateliér Babylon / 20:00 hod. / vstupné 15 eur

Bratislavské Jazzové Dni

Medzi najobľúbenejšie podujatia v hlavnom meste patria už dlhé roky Bratislavské Jazzové Dni. V piatok začína už 42. ročník tradičných jazzákov a diváci sa majú na čo tešiť. Medzi najväčšie lákadlá patrí vystúpenie basgitaristky Nik West, ktorá patrila medzi najväčšie inšpirácie speváka Princea.

Viac o programe podujatia sa dočítate TU.

Piatok – Nedeľa / Incheba Expo aréna / piatok od 19:00 hod. / vstupné na jeden deň od 29 eur

Čítajte aj: TOP UDALOSTI týždňa: Bratislavské nárečie, unikátna cyklodráha aj návšteva dalajlámu

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM