Rôzne Správy

Tip na výlet: Záhorie má novú turistickú atrakciu. Vláčik vás odvezie aj s bicyklom

Cyklisti, rodiny s deťmi aj turisti môžu spoznávať ďalšiu časť Malých Karpát. Od konca apríla až do októbra bude každý víkend jazdiť vláčik "Záhoráčik".

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Záhorie má novú turistickú atrakciu. Vláčik vás odvezie aj s bicyklom
3
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Naprieč Záhorím sa už tento víkend rozbehne vláčik „Záhoráčik“. Splní túžby mnohým turistom, nevynímajúc cyklistov. Vláčik bude pravidelne vypravený z Plaveckého Podhradia smerom na Rohožník, Lozorno, Zohor, Vysokú pri Morave a Záhorskú Ves. Premávať bude, samozrejme, aj v opačnom smere.

Napojený na cyklotrasy

Na každej zo zastávok môžete vystúpiť a pokochať sa malebnosťou záhorských dedín a krásou okolitej prírody. Určite sa oplatí navštíviť Plavecký hrad či obec Záhorská Ves, ktorá leží na rieke Morava a zároveň je prepojená na medzinárodnú cyklotrasu Eurovelo 13 pozdĺž „železnej opony“. Kompou sa potom dostanete až do rakúskej obce Angern.

Vlakom s menom „Záhoráčik“ sa môžete previezť v sezóne od 29. apríla do 1. októbra 2017 v sobotu, nedeľu a v dňoch pracovného pokoja. Súprava bude mať kapacitu 88 miest na sedenie a premávať bude celoročne každodenne na trati Zohor – Záhorská Ves. Cez víkend a počas sviatkov bude zo Záhorskej Vsi cez Zohor do Plaveckého Podhradia a späť premávať dva razy za deň.

„Súprava bude mať v týchto termínoch pripojený špeciálny vozeň na prepravu bicyklov, ktorý má umožniť cykloturistom mieriacim do severozápadných svahov Malých Karpát a dolnozáhorských lesov, aby sa pritom vyhli pre cyklistov nebezpečnej ceste z Lozorna do Plaveckého Podhradia,“ uvádza na svojej webovej stránke Bratislavský samosprávny kraj.

Cesta Záhoráčikom je pútavá aj pre rodiny s deťmi, milovníkov železnice a peších turistov.

Turisti z hlavného mesta môžu v železničnej stanici Zohor pohodlne prestúpiť z a do prípojných vlakov z Bratislavy. Na trati platia okrem tarifných cestovných lístkov ZSSK aj cestovné preukazy Bratislavskej integrovanej dopravy (BID).

Zdroj: YouTube.com

Skrátený cestovný poriadok Záhoráčika

Záhorská Ves 8:21 16:21 20:03
Zohor 8.50 16:50 20:11
Plavecké Podhradie 9.35 17:35  

_____________­_______________________

Plavecké Podhradie   14:23 18:23
Zohor 6:45 15:18 19:18
Záhorská Ves 7:04 15:37 19:37
Zdroj: Facebook
Vláčik Záhoráčik
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM