Rôzne Správy

Tip na výlet: Za vôňou čokolády kúsok za hranice

Máte chuť na fantasticky dobrú čokoládu? Navštívte kráľovstvo sladkej voňavej pochúťky v Kittsee.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Za vôňou čokolády kúsok za hranice
8
Galéria
Zdroj: pixabay

Ak máte radi čokoládu, určite navštívte kráľovstvo tejto obľúbenej sladkosti. Nájdete ho kúsok za hranicami, v rakúskej obci Kittsee.

Sladká história

Rodinná firma HAUSWIRTH je jedným z najväčších výrobcov cukroviniek v Rakúsku. O úspešnú históriu a súčasnosť podniku sa stará už tretia generácia.

Firmu založil v roku 1949 Franz Hauswirth ako cukráreň vo Viedni. Čokoládovňa sa postupne rozrastala, preto majiteľ presunul koncom 60. rokov výrobu do svojej rodnej obce Kittsee. Po ňom firmu prevzal syn Franz Hauswirth mladší a vďaka spojeniu inovácií a tradičných postupov sa stala známou po celom svete. Od roku 2006 šéfujú podniku bratia Roman a Peter Hauswirthovci.

Sladké výrobky šikovných Rakušanov poznajú aj vo svete mimo Európy – v Austrálii, Kanade, USA, Južnej Amerike, Južnej Afrike a Číne.

Sortiment firmy je veľmi pestrý. Čokoládu môžete smelo ochutnať v podnikovej predajni. Produkt, ktorý vám najviac zachutí, si môžete potom kúpiť za výhodnú cenu.

V čokoládovni v Kittsee pracuje 120 zamestnancov a vyrobí 2-tisíc ton čokolády ročne. Z toho 60 percent zostáva v Rakúsku a zvyšok je určený na export približne do 50 sveta.

Zdroj: YouTube.com
Čokoláda
8
Galéria
Zdroj: pixabay.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM