Rôzne

Tip na výlet: Vychutnajte si výhľad na jesennú prírodu z unikátnej drevenej pyramídy

Vedeli ste, že na Slovensku máme jedinečnú pyramídu uprostred krásnej prírody, ktorá láka turistov zo všetkých kútov našej krajiny?

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Vychutnajte si výhľad na jesennú prírodu z unikátnej drevenej pyramídy
4
Galéria
Zdroj: TASR

Hoci je už hlavná turistická sezóna za nami a dni už tiež nie sú také teplé, na výletovanie a spoznávanie nových miest nie je nikdy neskoro. Jesenná príroda má totiž svoje neopakovateľné čaro, ktoré zažijete len v tomto období. Navyše, Slovensko ponúka množstvo zaujímavých miest na obdivovanie.

Svetelný lúč

Jedným z nich je aj Zraková pyramída, ktorá sa nachádza nad obcou Súľov neďaleko Žiliny. Ide o 18-metrový drevený objekt, ktorý pripomína padnutú pyramídu alebo svetelný lúč.

Objekt slúži ako rozhľadňa, z ktorej môžete pozorovať nádherne sfarbené lesy a Súľovské skaly. Odísť odtiaľto bez fotografie by bol hriech. Zároveň sa v pyramíde môžete ukryť pred dažďom či slnkom.

Autor pyramídy

Autorom tohto nevšedného diela je slovenský umelec Juraj Gábor. Pyramída bola spočiatku súčasťou jeho výstavy v galérii, až neskôr ju presunuli do prírody. Na kopci nad Súľovom ju postavili 21. novembra 2015.

Ambíciou umelca pri vytváraní tejto originálnej konštrukcie bolo inšpirovať ľudí k tomu, aby zastali a rozmýšľali nad tým, čo vidia.

K pyramíde sa dostanete jednoducho peši z centra Súľova za cca 20 minút. Rovnako tak ju nájdete, ak sa vydáte po turistickom chodníku po modrej značke.

Zdroj: YouTube.com
Zraková pyramída v Súľove
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM