Rôzne

Tip na výlet: V národnom parku Dunajské luhy zažijete expedíciu v snehu

Zaujíma vás, čo žerie líška v zime? Ako spia husi medzi ľadom? Prečo bobrovi nie je pri teplote pod nulou zima? To všetko a ešte viac sa dozviete na expedícii v Dolnom Rakúsku.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: V národnom parku Dunajské luhy zažijete expedíciu v snehu
8
Galéria

Máte chuť na zimný výlet do prírody? Určite je pekné prechádzať sa snežnou pláňou len tak potichu. Zaujímavejšie však je spoznať život miestnych zvieracích obyvateľov zblízka. Nechajte sa teda pozvať na pravú zimnú expedíciu!

Zimná expedícia

Centrum národného parku schlossORTH je otvorené aj v zime. Ak sa vypravíte na zimný výlet, budú vás sprevádzať experti na zvieraciu ríšu. Dunajské luhy spoznáte v ich zimnej studenej nádhere, s vŕzgajúcim snehom pod nohami, a zároveň sa dozviete všetko o zvieratách a rastlinách na snehu a ľade.

Výklad po ceste krajinou je tematicky veľmi pestrý – spoznáte život dôvtipných zvieratiek v kožúšku aj operených dovolenkárov. Rozšírite si tiež svoje vedomosti o zvieracích staviteľoch a zimných spáčoch.

Ak vás zaujíma, ako si bobor počas mínusových teplôt izoluje svoje obydlie či kde nájde líška v snehu potravu, ste v Dunajských luhoch na správnom mieste. Dozviete sa tiež, ako sa srnky a lasice udržiavajú v teple a prečo dokážu ryby prežiť aj pod ľadom. Stačí, ak sa dobre naobliekaní vydáte na túru do Dunajských luhov, aby ste mohli nasledovať zvieratá – a nájsť tak odpovede na tieto zvedavé otázky.

Púť za operencami

Na čerstvom zimnom vzduchu okrem už spomínaných tvorov uvidíte husi, kačice a iné vodné vtáky z celej Európy, ktoré prilietajú každý rok na prezimovanie do luhov. Vybavení ďalekohľadom budete putovať zaujímavou prírodou naprieč zimoviskom týchto operených hostí. A ak budete mať šťastie, možno na nebi zahliadnete aj hrdý krúživý let orliaka morského.

Prehliadky sa uskutočnia aj počas februára. Za komentovaný výlet so sprievodcom zaplatia dospelí 12,50 eur a deti 8 eur. Viac sa dozviete TU.

Národný park Dunajské luhy v zime
8
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM