Rôzne Správy

Tip na výlet: Turistickým magnetom Oravskej priehrady je plavba loďou na Slanický ostrov

Chystáte sa na Oravu? Určite nevynechajte romantickú plavbu po priehrade a návštevu romantického ostrova plného zelene.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Turistickým magnetom Oravskej priehrady je plavba loďou na Slanický ostrov
9
Galéria
Zdroj: internet

Vedeli ste, že na Slovensku máme jedinečný ostrov opradený príbehmi? Je ním Slanický ostrov, ktorý vznikol uprostred Oravskej priehrady zatopením územia.

Romantika uprostred priehrady

Na romantický kúsok zeme obklopený vodou sa dá dostať iba jedným spôsobom. Návštevníkov tohto čarovného kúta našej krajiny už 44 rokov vozí na ostrov loď. Výletná sezóna štartuje práve dnes, 13. mája.

Slanický ostrov ponúka okrem záplavy zelene aj kalváriu a unikátnu umeleckú expozíciu v pôvodnom barokovo-klasicistickom kostole. Nájdete tam aj stálu výstavu tradičného ľudového umenia, lapidárium oravskej kamenárskej tvorby v exteriéri ostrova aj expozíciu zatopených obcí v bývalej hrobke. Každé leto ostrovom znejú pútavé koncerty Oravského hudobného leta.

Počas okružnej plavby výletnou loďou po Oravskej priehrade môžete obdivovať pôsobivú panorámu okolitých hôr, ktorým dominuje Babia Hora a oravská časť Západných Tatier – Roháče.

Loď „OG SLANICA“ vás na ostrov odvezie každý deň v sezóne, ktorá trvá až do 15. septembra 2017. Nájdete ju zakotvenú v lodnom prístave číslo 2 – Slanická Osada (časť Námestovo) oproti Hotelu Slanica. Objednávky prijíma kapitán – na tel. čísle 0905 915 108 alebo elektronicky na mailovej adrese ogaleria@nextra.sk.

Viac informácií získate na facebookovej stránke Loď Slanica – vyhliadková plavba po Oravskej priehrade a tiež TU.

Slanický ostrov
9
Galéria
Zdroj: FB Loď Slanica
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM