Rôzne

Tip na výlet: Spoznajte život pod vodnou hladinou v prírodnom parku

Zavítajte do fascinujúceho sveta rybníkov, riek a rašelinísk Dolného Rakúska. Ako bonus si môžete naživo pozrieť kŕmenie vydier.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Spoznajte život pod vodnou hladinou v prírodnom parku
Zdroj: UnterWasserReich © Sonja Eder

Ak máte radi prírodu a všetko, čo s ňou súvisí, nemali by ste si nechať ujsť návštevu prírodného parku Hochmoor Schrems. Nachádza sa v Dolnom Rakúsku neďaleko hraníc s Českou republikou.

Žaby, hady aj vážky

Park je posiaty množstvom rybníkov, mokradí a rašelinísk s jedinečnou faunou a flórou. Súčasťou komplexu je expozícia Unterwasserreich, teda Podvodná ríša, ktorá podrobne opisuje život vo vode a pod jej hladinou.

Návštevníkov oboznamuje s vlastnosťami vody a zvieratami, ktoré v nej žijú. Spoznáte rôzne druhy živočíchov, od mikroorganizmov a planktónu až po ryby a obojživelníky. Môžete tu pozorovať žaby, hady, vážky a ryby v ich prirodzenom prostredí. Zároveň si môžete na vlastné oči pozrieť kŕmenie dvoch vydier.

Vylezte na rozhľadňu

V parku sa nachádza aj 20 metrov vysoká rozhľadňa Himmelsleiter, ktorá ponúka nádherný výhľad na okolitú prírodu a trblietavú vodnú hladinu rašelinísk. Na to, aby ste sa dostali na vrchol, budete musieť zvládnuť 108 schodov.

Prírodný park je otvorený denne od 9:30 do 17:00 hod. Dospelí zaplatia za vstup 9 eur, deti 6 eur. Kŕmenie vydier prebieha trikrát za deň. Zoberte rodinu alebo kamarátov a spravte si výlet. Zážitok budú mať malí aj veľkí.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM