Rôzne Správy

Tip na výlet: Prejdite sa k rozžiarenému zámku Schloss Hof

Chcete byť počas víkendu na vzduchu a zároveň zažiť voňavú atmosféru blížiacich sa Vianoc? Prejdite sa z Devínskej Novej Vsi k malebnému zámku Schloss Hof.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Prejdite sa k rozžiarenému zámku Schloss Hof
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Mnohé rakúske mestečká a dedinky sa v adventnom čase rozžiaria. Miestom, kde zažijete pravú predvianočnú atmosféru a ktoré je Bratislavčanom najviac poruke, je práve blízky Schloss Hof. Ak sa vyberiete na prechádzku cez Cyklomost slobody, dostanete sa k nemu za približne polhodinu.

Rozžiarená história

Zámoček sa na konci novembra každoročne zmení na slávnostný vianočný svet. Organizátori akcie sa pokúsili napodobniť pravé vidiecke Vianoce z čias Márie Terézie. Prispôsobili tomu slávnostnú výzdobu zámku a zavolali viac ako sto regionálnych predajcov ponúkajúcich tradičné remeselné výrobky.

Vianočné dobrodružstvo si užijú aj deti, pre ktoré sú pripravené hravé aktivity. Najmenší návštevníci si môžu upiecť koláčiky, urobiť darček alebo vianočné ozdoby, či napísať historickým perom list Ježiškovi. Bonusom je jazda na poníkoch a pohľad na ovečky a oslíkov v živých jasličkách.

Vianočné dobrodružstvo

V komnatách vo vnútri zámku si môžete pozrieť, aké sviatočné pečivo bolo na stoloch Márie Terézie a cisára Františka Jozefa, v ktorých priestoroch čakali návštevy na ich audienciu, ako vladári čakali na polnočnú omšu či podľa čoho namaľovala najobľúbenejšia panovníčkina dcéra Mária Kristína obraz Vianočná nádielka.

Dozviete sa tiež, prečo pôvodný vianočný stromček visel zo stropu, ako vznikol adventný kalendár či kto a kedy zložil najznámejšiu vianočnú pieseň.

Sviatočnú atmosféru spríjemňuje Marchfeldská filharmónia v slávnostnej sieni každú sobotu podvečer adventným koncertom. V adventnom čase budú tradičné vianočné trhy sprístupnené každý víkend až do 18. decembra. Areál zámku je otvorený denne od 10:00 do 19:00 hod.

Schloss Hof
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM