KAW Rôzne Správy

Tip na výlet: Navštívte jedinečnú ZOO, kde sa kovový šrot mení na zvieratá

Namiesto skládky netradičná a unikátna zoologická záhrada. Kúsok od hraníc s Českom môžete obdivovať kovové zvery, maják Šrotík aj pirátsku loď.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Navštívte jedinečnú ZOO, kde sa kovový šrot mení na zvieratá
10
Galéria
Zdroj: KOVOZOO

V netradičnom prostredí zrekonštruovaného areálu cukrovaru v Starom Meste pri Uhorskom Hradišti nájdete unikátnu ZOO plnú úžasných zvierat z kovu v životnej veľkosti. Z Bratislavy sa tam autom dostanete za necelé dve hodiny.

Kovový slon aj žirafa

Všetky úžasné a perfektne vypracované zvieratá sú z kovu a kovového odpadu. V KOVOZOO ich v súčasnosti „postáva“ viac ako 250. Originálna zoologická záhrada prekvapí jedinečne prepracovanými zvieratami v životnej veľkosti. Môžete sa stretnúť zoči voči dvojtonovému nosorožcovi či zdvihnúť zrak k päťmetrovej žirafe a jej kovovému mláďatku. Nechýba ani výbeh pre levov a mohutné slonie stádo.

Ambíciou ZOO je vyšplhať sa na 456 zvierat, čo je počet kusov zvierat žijúcich v najmenšej ZOO v Českej republike.

Okrem zvierat ponúka KOVOZOO aj iné zážitky a dobrodružstvá. Deti aj dospelí môžu vyšliapať na 27-metrový maják Šrotík, ktorý po zdolaní 96 schodov poskytuje výhľad do malebného okolia. Kúsok od majáka je pirátska loď Nádej. Môžete tam dokonca prenocovať v kajute kapitána Jacka.

Vytvorte svoj exponát

Najmä chlapci budú s obdivom hľadieť aj na L-610, najväčšie lietadlo vyrobené v bývalom Československu. Čakalo ho zošrotovanie. Našťastie sa dostalo do rúk majiteľom KOVOZOO, ktorí sa rozhodli lietadlo zachrániť a vdýchnuť mu nový život. Lietadlo tak pripomína priemyselnú históriu Slovácka.

Ak máte chuť priložiť ruku k dielu, zastavte sa v „pôrodnici“, kde kovové zvieratá prichádzajú na svet. Tu môžete vytvoriť svoj vlastný exponát pod dohľadom odborníkov, ktorí vám radi poradia a pomôžu.

„KOVOZOO je jeden veľký príbeh skladajúci sa z mnohých malých, ktoré vznikli pri výrobe zvierat. Niektoré sa odohrali v priebehu pár dní, iné počas týždňov či mesiacov. Sú to príbehy, ktoré prežili ľudia z firmy alebo rodiny s deťmi pri tvorivých akciách ZOO,“ približujú myšlienku projektu jeho tvorcovia.

Ich cieľom bolo vybudovať Recyklačné Ekologické Centrum, teda miesto, kde ľudia odovzdajú nepotrebný odpad a zároveň nasajú atmosféru netradičnej firmy. Nakoniec sa im podarilo vybudovať centrum, ktoré ponúka zábavu a dá sa tam aj všeličo naučiť.

Zdroj: YouTube.com
KovoZOO
10
Galéria
Zdroj: KOVOZOO
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM