Rôzne

Tip na výlet: Najväčšou atrakciou viedenskej ZOO sú rozkošné pandie dvojičky

Viedenská ZOO je považovaná za najkrajšiu a najlepšiu zoologickú záhradu v Európe. Ak ste ju ešte nenavštívili, mali by ste to rýchlo napraviť.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Najväčšou atrakciou viedenskej ZOO sú rozkošné pandie dvojičky
15
Galéria

Máte bratislavskú ZOO prechodenú z jedného konca na druhý už niekoľkokrát? Chceli by ste zažiť a vidieť niečo nové? Len kúsok od Bratislavy nájdete zoologickú záhradu, ktorú sa oplatí navštíviť. Vo Viedni je skutočne čo obdivovať.

Viedenská ZOO je najstaršou na svete, bola vybudovaná v roku 1752 ako „cisársky zverinec“. Nachádza sa v areáli Schönbrunnského zámockého parku a spolu so zámkom a parkom patrí do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Zvieratá z rôznych kútov sveta

Zoologická záhrada je rozdelená na niekoľko samostatných celkov. Hneď pri vstupe váš čaká austrálsky pavilón s koalami a kengurami, ďalej sa môžete pozrieť do pavilónu žiráf, slonov či opíc. Lákadlom je aj polárny pavilón, kde stretnete ľadové medvede, tučniaky aj tulene.

Skutočnou džungľou sa prejdete v pavilóne dažďového pralesa a nájdete tu aj dom vtákov, motýľov či krásne akvária a terária. Okrem toho v ZOO nechýbajú ani veľké mačkovité šelmy ako levy, tiger alebo gepard. Obdivovať môžete aj majestátne hrochy, nosorožce či bizóny.

Azda najväčšou atrakciou ZOO, najmä pre deti, sú malé rozkošné pandie dvojičky. Na svet prišli minulý rok v auguste, takže ešte poriadne nestihli preskúmať celý výbeh. Aj keď väčšinu dňa prespia, v čase kŕmenia sa neboja ukázať zvedavým návštevníkom a doprajú si chutné bambusové listy.

Zdroj: YouTube.com

Prechádzka po krásnom parku

Návštevu viedenskej ZOO si radšej naplánujte ako celodenný výlet, keďže záhrada je skutočne veľká a je v nej čo obdivovať. K vstupenke dostanete aj mapu ZOO s časmi kŕmenia. Tento plán sa oplatí využiť, keďže niektoré zvieratá počas dňa odpočívajú a jediná možnosť, ako ich vidieť je práve vtedy, keď dostávajú jedlo.

Ak stihnete prejsť celú ZOO a zostane vám chvíľu čas, odporúčame prechádzku zámockým parkom. Nekonečné aleje gaštanov a líp, krásne záhrady s kvetmi a upravenými stromčekmi, impozantná Neptúnova fontána, zámok Schönbrunn a nádherný výhľad na celú Viedeň z kopčeka pred Glorietou.

Viedenská ZOO je otvorená počas celého roka, v čase sezóny, od apríla do septembra, od 9:00 do 18:30 hod. Dospelí zaplatia za vstupenku síce až 18,50 eur, študenti a mládež 9 eur, ale za ten zážitok sa to naozaj oplatí. Za vstup do zámockého parku neplatíte.

ZOO Viedeň
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM