KAW Rôzne Správy

Tip na výlet: Najkrajšiu českú ZOO nájdete kúsok za hranicami. Môžete tam pohladiť raju

Ak sa vám už zunovala bratislavská zoologická záhrada, je načase vybrať sa za zážitkami o kúsok ďalej. Čakajú na vás v ZOO Zlín a na zámku Lešná.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Najkrajšiu českú ZOO nájdete kúsok za hranicami. Môžete tam pohladiť raju
27
Galéria
Zdroj: Facebook

Jeseň je ako stvorená na výlety. Do ZOO v moravskom meste Zlín sa však oplatí ísť v každom ročnom období. Nájdete tam všetko na jenom mieste. História zámku, ktorý záhrade kraľuje, sa prelína s modernými pavilónmi. V jednom z nich si dokonca môžete pohladiť raje. Bazén, kde žijú, je postavený tak, aby sa návštevníci mohli dotknúť slizkého tela ryby, prípadne ich aj nakŕmiť úplne zblízka.

Cesta okolo sveta

Zoologická záhrada je vystavaná veľmi nápadito a architektonicky zaujímavo. Ríšou zvierat prechádzate postupne – podľa svetadielov.

V oddelení Afriky hrdo stoja žirafy a zebry. Svoje miesto tam má aj lev, tiger a stádo slonov. V časti Ázia sa prechádzate v blízkosti medveďov, tiav, tapíra či pánd červených. Austráliu reprezentujú klokany, pštros Emu a mnohé ďalšie zvieratá. Pestrosťou druhov nezaostáva ani Amerika.

Okrem návštevy pavilónu, kde môžete nakŕmiť a pohladiť raje, je nevšedným zážitkom aj pozorovanie tuleňov za priehľadnou stenou bazéna. Deti aj dospelých určite zaujme aj dva metre dlhý mravenčiar so svojim 60 centimetrov dlhým jazykom.

Ak by sa pri prechádzke zoologickou záhradou unavili, môžete nastúpiť do vláčika, ktorý vás prevezie celým areálom.

Zámok Lešná

Nádherné šľachtické sídlo je srdcom celej zoologickej záhrady. Novorenesančný a novogotický zámok je dokonalou ukážkou života šľachty na začiatku dvadsiateho storočia.

Určite vás očarí výnimočne zachovalý interiér zámku s pôvodným nábytkom a originálnymi doplnkami. Vstupné na zámok sa kupuje zvlášť, nie je súčasťou vstupenky do ZOO.

Viac sa dozviete TU.

Čítajte aj: Tip na výlet: Spoznajte kráľovstvo pestrých kvetov a vzácnych drevín

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM