Rôzne

Tip na výlet: Miesto, kde deti odložia mobily a spriatelia sa so zvieratkami

Vyberte sa s rodinou na rozprávkové miesto v krásnej prírode plnej zvierat a harmónie. Zveropark je rajom na zemi a vaše deti si ho zamilujú.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Miesto, kde deti odložia mobily a spriatelia sa so zvieratkami
8
Galéria
Zdroj: TASR

Objavte jedinečné miesto, kde je príroda krásna ako z rozprávky. Vodopád, jazero plné rýb a lúka ako stvorená na piknik. Zveropark Revištské Podzámčie v okrese Žarnovica je takým miestom!

Hviezda Zveroparku

Kedysi sa po našich lesoch a lúkach prechádzal los mokraďový aj los obyčajný. Málokto vie, že los mokraďový je pôvodným obyvateľom Slovenska, žiaľ, v 15. storočí ho vyhubili. Zveropark je prvou slovenskou losou farmou, v areáli ktorej sa na osem hektárovom pozemku prechádza šesť krásnych statných losov mokraďových. Štyri z nich sú z Nórska a dva z Nemecka. Minulé leto sa farma tešila z prírastku – narodilo sa malé losíča, po 300 rokoch prvé na Slovensku.

Vstup so psíkom NIE JE z hygienických a bezpečnostných dôvodov povolený. Ale koho by to mrzelo! Pri husiach, králikoch, medvedíkovi čistotnom, diviakoch či veveričkách, kozách, jeleňoch, muflónoch či pávoch na chvíľu zabudnete na svojho štvornohého nezbedníka. Na tomto kúsku raja môžete dokonca niektoré zvieratká nielen pohladkať, ale sa k nim aj pritúliť. Hladkací kútik je medzi deťmi veľmi populárny. Miniovečky, minikozičky a zajačiky, ktoré hladkací kútik obývajú, sú na ľudský dotyk naučené od narodenia a veľmi sa z neho tešia.

V areáli sa tiež nachádza jazierko, z ktorého si môžete na večeru uloviť pstruha. Rybárske náčinie vám radi požičajú. Vychutnajte si grilovaného pstruha v lone prírody. Môžete si ho pripraviť vlastnoručne, alebo sa nechajte obslúžiť.

Adoptujte!

Ak sa vám zapáči niektoré zo zvieratiek, môžete sa stať jeho adoptívnym rodičom! „Adopcia zvieratka je možnosť pre každú firmu, milovníka zvierat či návštevníka Zveroparku zapojiť sa do starostlivosti o vybrané zvieratko. Je to príležitosť prispieť na chov zvieratka, pre ktoré sa stanete jeho adoptívnym rodičom počas vami zvoleného obdobia,“ informuje Zveropark na svojom webe.

Ako na to? Kontaktujte Zveropark na adrese adopcia@zveropark.sk a napíšte, ktoré zvieratko vám učarovalo a na aké obdobie sa chcete stať jeho adoptívnym rodičom. Následne obdržíte prehľad nákladov spojených so starostlivosťou o zvieratko na jeden mesiac. „Meno/názov/logo adoptívneho rodiča bude počas celého obdobia adopcie zverejnené na našej webovej stránke a umiestnené v areáli Zveroparku priamo pri obore/voliére adoptovaného zvieratka.“

Prehľad akcií počas sezóny 2017 si môžete pozrieť TU.

Zveropark otvára14. apríla! Do 28. mája môžete toto čarovné miesto navštíviť cez víkendy a počas sviatkov v čase od 10:00 – 17:00hod. Od 29. mája môžete so zvieratkami stráviť o hodinu viac a od 1. júla – 3. septembra DENNE od 10:00 – 19:00 hod.

Vstupné je 5 eur, deti, dôchodcovia a ZŤP 3 eurá.

Zveropark otvorili koncom jari 2015. Na ploche približne 20 hektárov žije lesná a poľná zver, hospodárske zvieratá, ale aj cudzokrajné zvieratá a vodné živočíchy.

Zveropark
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM