Rôzne

Tip na výlet: Mestský park na Sihoti v Nitre obývajú muflóny, teliatko aj oslík

Mestský park na Sihoti v Nitre ponúka okrem originálneho detského ihriska aj možnosť zoznámiť sa s muflónmi, kozami, teliatkom aj oslíkom.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Mestský park na Sihoti v Nitre obývajú muflóny, teliatko aj oslík
4
Galéria
Zdroj: TASR

Daniele, muflóny, ale aj kozy, ovce, teliatko a oslíka môžu uvidieť návštevníci Mestského parku na Sihoti v Nitre.

ZOO a gazdovský dvor

ZOO kútik s lesnou zverou i gazdovský dvor s hospodárskymi zvieratami prevádzkuje mesto už viac ako 20 rokov. Zvieratá sem boli privezené zo zoologických záhrad v Bratislave a Bojniciach, ale aj z okolia Horných Lefantoviec a zo Sološnice. Mestský park navštevujú predovšetkým rodiny s deťmi a práve im sú zoo i gazdovský dvor určené.

Deti tu môžu pohladkať teliatko, somárika, ovce, kozy a sledovať prasiatka alebo pávy vo výbehoch.

Rozloha parku je 20 ha a skladá sa z troch častí z rôznych časových období. Najstaršia časť parku je určená pre deti. Nachádza sa tu originálne detské ihrisko, prekážková lanová dráha hneď za ihriskom a bludisko umiestnené v ploche pôvodného umelého jazierka.

Neodolateľnou je Žabia fontána od sochára Júliusa Bártfaya z roku 1935 s vodníkom Žblnkom uprostred. Historicky významná je budova pôvodného výletného hostinca na konci promenády s alejami líp. V klasicistickom štýle ju v roku 1831 dal postaviť biskup Jozef Wurum. Pred ňou na voľnom priestranstve bol postavený altánok, miesto tradičných ľudových veselíc a osláv.

Viac z histórie parku sa dočítate TU.

Mestský park na Sihoti v Nitre
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM