Rôzne

Tip na výlet: Kaštieľ v Betliari ponúkne doposiaľ nevystavované exponáty

Kaštieľ v Betliari otvorí opäť svoje brány pre verejnosť. Po dlhšom čase, keď bol z dôvodu reinštalácií, revitalizácie a údržby zatvorený, ho znovu sprístupnia.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Kaštieľ v Betliari ponúkne doposiaľ nevystavované exponáty
4
Galéria
Zdroj: TASR

Po dlhšom čase, keď bol kaštieľ z dôvodu reinštalácií, revitalizácie, údržby a realizácie spoločného projektu s komerčnou televíziou zatvorený, ho znovu sprístupnia. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea (SNM) – Múzea Betliar Judita Krajčiová.

Z čias Andrássyovcov

Kaštieľ bude otvorený pre verejnosť od utorka 27. decembra. Prvých 50 návštevníkov dostane podľa Krajčiovej k vstupenke do vynovenej expozície fotografiu s podpisom herca Jána Koleníka.

„Návštevníci sa môžu tešiť na zreinštalovaný kabinet rarít, kde uvidia doteraz nikdy nevystavované vzácnosti z pôvodných zbierok Andrássyovcov, jednu z najväčších kúpeľní, detskú izbu a galériu starých majstrov, kde budú vystavené najhodnotnejšie výtvarné diela Andrássyovskej rodiny,“ prezradila Krajčiová.

Reinštaláciami sa podľa jej slov snažia vrátiť kaštieľ do podoby z čias Andrássyovcov, čím upriamujú pozornosť na autenticitu a pôvodnosť zbierok v múzeu. „Pridali sme do expozície viac ako 100 nových predmetov z našich depozitárov,“ dodala.

Múzeum bude počas sviatkov otvorené v dňoch od 27. decembra do 1. januára, a tiež 6. januára.

Kaštieľ v Betliari
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM