Kultúra Rôzne

Tip na výlet: Ikonické postavičky Kuko a Raťafák Plachta zavítali do Modrého Kameňa

Kto by nepoznal postavičky z verejnoprávnej televízie Kuka a Raťafáka Plachtu! Títo dvaja sa pred časom ubytovali v Múzeu bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Ikonické postavičky Kuko a Raťafák Plachta zavítali do Modrého Kameňa
Zdroj: Múzeum Modrý Kameň facebook

Deti Kuka a Raťafáka Plachtu zbožňovali. Už čoskoro si na svojich priateľov z detstva budú môcť dospeláci nostalgicky zaspomínať na hrade Modrý Kameň.

Stará dobrá nostalgia

„Tajomstvo aj prekvapenie, občas malé poučenie, smiech a dobrú náladu, všetkým dobrú zábavu.“ Text úvodnej zvučky nezabudnuteľnej relácie Od Kuka do Kuka sa vryl hlboko do pamäte nejedného dieťaťa.

V 80. rokoch patrili nedeľné rána práve Kukovi. O nič menej slávny Raťafák Plachta, vysoká chudá postava s veľmi dlhým krkom, ktorá deti bavila aj strašila, bude v múzeu spolu s Kukom vítať novú sezónu. Tá začína v máji.

„Predstavte si, čo sa stalo, čo do nášho múzea zavítalo. Zvláštna to návšteva. Dúfame, že sa zdrží ešte nadlho, alebo aj navždy. Vy ju s nami môžete privítať už s otvorením sezóny,“ naznačilo na facebooku plány s dvojicou Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň. Tešíte sa?

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM