KAW Rôzne Správy

Tip na výlet: Biofarma Príroda ponúka deťom všetko, po čom túžia

Niektoré mestské deti si myslia, že kravička je fialová ako v reklame na čokoládu. Aby v podobnom omyle nežili aj vaši drobci, zoberte ich na biofarmu.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Biofarma Príroda ponúka deťom všetko, po čom túžia
11
Galéria
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk

Z Bratislavy na biofarmu trafíte bez problémov. Na starej ceste zo Stupavy do Lozorna odbočíte do lesa. Dlhá kľukatá cesta vás zavedie priamo k veľkej drevenej bráne. Za ňou čaká hotový detský raj. Nájdete tam všetko, po čom deti túžia a pri živote v panelákoch si to len málokedy môžu užiť.

Psík ako sprievodca

Sprievodcom po biofarme vám bude miestny psík, ktorý pribehne, pozrie sa, či je všetko v poriadku a ide zas svojou cestou. Počas prehliadky areálu vás takto „skontroluje“ niekoľkokrát.

Spoza drevených ohrád pozerajú kozy, somáre, majestátne kone, v chlieviku krochkajú prasatá. Môžete si ich pozrieť celkom zblízka, kto má odvahu, môže stokilového bravčeka aj pohladkať. Deťom sa pravdepodobne najviac páčia ovce, ktoré sa voľne pasú na tráve v okolí farmy. Sú priateľské a družné. Deti ich hladkajú, objímajú a tešia sa z blízkeho kontaktu s živými tvormi.

V areáli farmy môžete vidieť ako kedysi vyzerali hospodárske objekty, napríklad mliečnica, udiareň či pekáreň. Na farme je aj množstvo nádherných stromov, sady a lesná škôlka.

Ak budú chcieť deti malú zmenu, môžu si od zvierat odbehnúť na ihrisko či na vyvýšený drevený posed.

Pre hladných žinčica a pirohy

Vyhladnutí a unavení zážitkami môžete zapadnúť do pôvodnej slovenskej reštaurácie. Koliba, v ktorej sa nachádza, bola v Zuberci na Orave rozobratá a pôvodnou metódou postavená v areáli biofarmy.

Reštaurácia je otvorená denne počas celého roka. Zasýtia vás typické slovenské jedlá a nápoje ako halušky, pirohy, šúľance, baraní guláš, kapustnica, cesnaková polievka v bochníku a ovčí syr z vlastnej produkcie farmy. Ak sa vám ani potom nebude chcieť odísť, môžete si len tak posedieť v tieni stromov a vychutnávať si blízkosť prírody, ktorú sme pri živote v hlavnom meste už takmer stratili.

Biofarma
11
Galéria
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM