Rôzne

Tip na výlet: Ako chutí varené víno na vianočných trhoch v Budapešti

Navštívte jeden z desiatich najkrajších vianočných trhov v Európe. Výnimočným a jedinečným je Adventný kalendár v oknách tradičnej cukrárne Gerbeaud.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Ako chutí varené víno na vianočných trhoch v Budapešti
6
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy. Pre niekoho príliš a pre niekoho čas, kedy si s priateľmi pochutná na pečenej klobáske a varenom vínku priamo pod stromčekom na námestí.

Obľúbené trhy

Okrem trhov v hlavnom meste obľubujú Bratislavčania aj trhy v Rakúsku. Tie už ale poznajú ako svoju dlaň. A čo tak pozrieť sa k našim južným susedom do Maďarska? Na Vörösmartyho námestí sa tento rok koná už 16. ročník tradičných vianočných trhov. Jedinečnosťou tohto trhu je, že ide o vianočný aj novoročný trh a otvorený je od 27.novembra do 31. decembra v čase od 10:00 do 20:00 hod.

Čarovnú atmosféru vianočných trhov v Budapešti si vďaka maďarským opekaným špecialitám a šálke vianočného punču či vareného vína jednoducho zamilujete. V ponuke stánkov nájdete aj tradičný trdelník, pečené gaštany, pečienku, maďarský guláš či halászlé, varené víno aj punč.

Adventný kalendár

V oknách tradičnej cukrárne Gerbeaud sa od 1. až do 24. decembra denne o 17:00 hod. za zvuku zvonov a hudobného doprovodu otvorí jedno z okienok jedinečného Adventného kalendára. Za každým z nich sa skrýva vždy jedno dielo súčasnej maľby, ktoré doprevádza hudba a svetelné efekty.

Turistického sprievodcu vianočnými trhmi nájdete TU.

Vianočné trhy v Budapešti
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM