Rôzne

Tip na víkend: Cyklisti i korčuliari môžu využiť novú trasu v blízkosti Rovinky

Pre cyklistov a korčuliarov, ktorí sa ešte nerozhodli, akú trasu si zvolia pre svoju obľúbenú aktivitu počas najbližšieho víkendu, môže byť tipom nový úsek cyklotrasy v blízkosti obce Rovinka. Sieť cyklistických chodníkov v okolí hlavného mesta doplnila táto cyklotrasa ešte počas leta.

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: Cyklisti i korčuliari môžu využiť novú trasu v blízkosti Rovinky
Foto: Jakub Kania / Zdroj: Dnes24.sk

Na novú asfaltovú cestu sa možno napojiť z cyklocesty vedúcej od Slovnaftu v smere na Dunajskú Lužnú. Cyklochodník vedie popri obľúbenom štrkovisku Rovinka smerom k Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Dunajské luhy.

„Cieľom projektu bola modernizácia už existujúceho turistického chodníka "Rovinka centrum – Topoľové“, čím sa doplnila sieť okolitých, navzájom prepojených cyklotrás," objasnil zámer vybudovania cyklotrasy starosta Rovinky Milan Bombala.

Modernizácia pôvodného turistického chodníka zahŕňala zemné práce, položenie nového asfaltu, vybudovanie odvodňovacích zariadení, vegetačné úpravy i inštaláciu dopravného značenia.

Na financovanie prác vo výške 225.000 eur bez DPH využila obec eurofondy. Užívateľom novej cyklotrasy bude slúžiť aj spevnená prekrytá odpočívacia plocha, doplnená o lavičky s operadlami, stojany na bicykle i odpadkové koše.

Prostredníctvom webovej aplikácie budú môcť užívatelia zmodernizovaného úseku posielať podnety, ktoré sa týkajú spravovania a údržby cyklotrasy.

Na konci úseku je cyklotrasa napojená na budúcu stavbu rýchlostnej cesty R7 Ketelec – Dunajská Lužná. „Uvažujeme o tom, že by ponad budúcu rýchlostnú cestu viedol ekodukt a pokračovala tak turistická cesta v smere Topoľové – Topoľové Hony,“ uviedol starosta Rovinky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM