Tlačové správy

Tip na koncert: Obľúbená gitaristka z Čiech Lenka Filipová zavíta už onedlho do Bratislavy

V druhej polovici júla zavíta opäť na Slovensko populárna česká speváčka, šansoniérka, hudobná skladateľka, textárka a v neposlednom rade aj vynikajúca koncertná gitaristka. So svojim aktuálnym koncertným programom sa postupne od 18.júla predstaví divákom v Banskej Štiavnici, Nitre a Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Tip na koncert: Obľúbená gitaristka z Čiech Lenka Filipová zavíta už onedlho do Bratislavy
Zdroj: YouTube.com

Táto šarmantná dáma, úspešne vystupujúca na pódiách už desaťročia, napriek svojmu veku pôsobí stále romanticky nežne a dievčensky a svojim príjemným altovým hlasom a gitarovým majstrovstvom si podmaňuje stále nové generácie poslucháčov. Na svojich koncertoch ponúka návštevníkom plnú priehršť krásnej hudby, nezviazanej jedným žánrovým rámcom. A tak tomu bude aj na jej chystaných koncertoch na Slovensku. Poslucháči si tak budú môcť vypočuť popové hity (Zamilovaná, Prý se tomu říká láska, Za všechno může čas), krásne francúzske šansóny, úpravy ľudových českých a moravských pesničiek ale aj keltské tradicionály, ukážky klasickej hudby (napr. gitarové úpravy skladieb J.S. Bacha, A. Vivaldiho či A. Dvořáka). Na koncertoch v troch slovenských mestách budú Lenku Filipovú doprevádzať jej dlhoroční spoluhráči Jindŕich Koníř (klávesy) a Sean Barry (harfa, strunové nástroje).

Koncertná šnúra začne ****18.7.2015 v Am­fiteátri v Banskej Štiavnici, o deň neskôr sa na nevšedný večer môžu tešiť návštevníci Synagógy v Nitre a miniturné zakončí Lenka Filipová 20.7. 2015 veľkým koncertom v bratislavskej Starej tržnici. Lístky na predstavenia sú v predpredaji na www.drhorak.sk, v kamennej predajni Dr. Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave, v predajnej sieti Ticketportal a v miestach konania koncertov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM