Tlačové správy

Tip na knihu: Leto sa blíži, schudnite do plaviek vďaka chutnému smoothie

Je veľmi jednoduché byť štíhly s ovocnými a zeleninovými smoothie. Skúste sedemdňové alebo štrnásťdňové programy, v ktorých budete smoothie raňajkovať a večerať. Nielenže schudnete, prečistíte si organizmus, ale vyčistíte si aj hlavu.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Leto sa blíži, schudnite do plaviek vďaka chutnému smoothie
Zdroj: Bux.sk

Kniha Chudneme so smoothie prináša nové poznatky o fenoméne dnešných dní – o zdravých a chutných nápojoch z ovocia a zeleniny smoothie.

Autorka Chantal-Fleur Sandjon je vyznávačka RAW stravy a zdravého životného štýlu. Predkladá plán na očistnú kúru so smoothie, v ktorej vychádza priamo z vášho založenia – kniha totižto obsahuje podrobný test, na základe ktorého si určíte, aký diétny typ ste. Tento program zabezpečí vášmu organizmu mimoriadne množstvo vitálnych látok. Zároveň odpadnú prázdne kalórie a potraviny, z ktorých sa priberá, ako je biely cukor a hotové jedlá.

Namiesto hladovania, ktoré má za následok výrazne narušenú rovnováhu vášho metabolizmu, vám doplní zásobu živín a dodá telu všetko, čo potrebuje na to, aby opäť získalo prirodzenú a ideálnu osobnú hmotnosť. Kilogramov sa zbavíte akoby mimochodom, objavíte nové svety rastlinných chutí a telo sa vám za to všetko poďakuje väčším prídelom energie a vitality.

Kniha Chudneme so smoothie je plná nových poznatkov, zaujímavostí, ale aj chutných a rýchlych receptov, ktoré vás nielen zasýtia, ale aj pomôžu vášmu zdraviu a najmä vašej štíhlosti. Smoothie diéta je celkovo nový začiatok zdravého životného štýlu.

Päť argumentov pre smoothie program z novinky Chudneme so smoothie :

1. Vitálne látky namiesto kalorickej bomby
Mikroživiny vitamíny, minerály a stopové prvky pôsobia vo vašom tele ako urýchľovače metabolizmu. Zároveň doplnia vaše zásoby vitálnych látok a poskytnú telu všetky tie látky, ktoré – najmä pri chudnutí – skutočne potrebuje. Smoothie preto odstraňuje hlavné príčiny prudkých návalov hladu alebo zdanlivo nemiznúceho apetítu – jednostranné stravovanie alebo diéty síce zásobujú vaše telo dostatočným alebo až priveľkým množstvom makroživín (tuky, bielkoviny a sacharidy), nedodávajú však jednoducho dostatok mikroživín. Človek zostáva hladný, pretože potreba väčšieho množstva vitálnych látok nie je uspokojená. Smoothie pôsobí inak – naopak hlad tíši.

2. Zdravé chute
Bohatý mix vitálnych látok má aj ďalší pozitívny účinok – tým, že vášmu telu ponúka presne to, čo skutočne potrebuje, chuť na nezdravé jedlá čoskoro nahradí nadšenie pre vitálnu stravu. Tam, kde ste predtým neraz neodolali, spoznáte odteraz chutné a zdravé alternatívy. Takmer automaticky prídete na chuť ovociu a zelenine, a tak sa zmení aj to, na čo máte chuť.

3. Prirodzene vychutnávať, chudnúť a žiť
Smoothie program je oveľa viac ako „len” diéta. Prostredníctvom dôrazu na rastlinné potraviny má aj výrazný detoxikačný účinok. To však nie je všetko – kúra so smoothie je zameraná nielen na dlhodobý úspech pri znižovaní hmotnosti, ale aj na nenútený prechod k zdravému životnému štýlu. Namiesto toho, aby ste sa – ako zvyčajne – snažili po diéte dobehnúť všetko, čomu ste sa vyhýbali, spoznáte tu viaceré recepty a tipy na zdravý život, ktoré vás budú sprevádzať na dlhej ceste, rovnako ako smoothie.

4. Je to aj otázka chuti
Aby ste si vysnívanú hmotnosť aj dlhodobo udržali, nesmie pri stravovaní chýbať radosť a potešenie. Keď sa objaví pocit, že sa pri chudnutí budeme výrazne obmedzovať, dochádza k neustálym záchvatom prejedania a nemiernemu jedeniu v dôsledku frustrácie so známym dôsledkom jojo efektu.

5. Ďalšie plus pre chudnutie – pohyb
V neposlednom rade by vás náš poradca chcel podporiť aj pri rozhodnutí vitálny životný štýl prijať a presadiť aj mimo vašej kuchyne. Nájdete tu preto aj niektoré tipy týkajúce sa pohybu, ako aj rady, ktoré vám chudnutie uľahčia aj nezávisle od stravovacích návykov. Vedecké štúdie potvrdzujú, že úbytok hmotnosti je najúspešnejší vtedy, ak k nemu patrí aj šport – a smoothie program sa zameriava práve na vašu dlhodobú úspešnosť!

Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM