Tlačové správy

Tip na knihu: Knihy sa nepíšu pre peniaze, tvrdí Kamil Peteraj

Jeho texty spievajú najväčšie hviezdy slovenskej hudobnej scény. Meky Žbirka, Paľo Hammel, Jožo Ráž, či Marika Gombitová. A jeho básnické knihy patria medzi najpredávanejšie.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Knihy sa nepíšu pre peniaze, tvrdí Kamil Peteraj
Zdroj: TASR

Kamil Peteraj oslavuje okrúhlych 70 rokov a pri tejto príležitosti mu vychádza kniha S tebou a bez teba .

Áno, Kamil Peteraj je najúspešnejší autor kníh poézie a textov populárnych piesní. Doteraz sa predalo vyše 55-tisíc výtlačkov jeho kníh, čo v oblasti vydávania slovenskej poézie predstavuje absolútny rekord. Básnik nevydáva zbierky každý deň, a preto je každé nové vydanie sviatkom. Všetky jeho knihy sa stretli so širokým čitateľským ohlasom.

S tebou a bez teba je autorským zostrihom z troch Peterajových úspešných kníh: V slepých uličkách, Breviár lásky, Čo bolí, to prebolí. „Pri výbere som zohľadňoval, že niektoré z mojich textov sú natoľko notoricky známe (Medulienka, Biely kvet, Vyznanie, Koloseum atď.), že v knižnej podobe by pôsobili nadbytočne,“ vysvetľuje Kamil Peteraj. „Naopak, do výberu som zaradil texty, ktoré niekedy unikli pozornosti, niektoré ešte neboli publikované.“

Ako sám tvrdí, v knihe sú „texty / poptexty, ktoré mi pomáhal písať život.“ Nepateticky, neformálne, tak ako to vie len on. Niektoré sa už teraz nachádzajú v budúcnosti svojej minulosti, iné ešte iba na jej prahu.

Vo vydavateľstve Ikar vyšli Kamilovi Peterajovi mimoriadne úspešné knihy ako Toto je moja reč, Milujte sa s láskou, Čo sa šeptá dievčatám, spomínané V slepých uličkách, alebo Voňavé tajomstvá. „Knihy sa nepíšu pre peniaze, ktoré isteže nie sú druhoradé, to sa robí pre radosť, a ten pocit sa nedá ničím zaplatiť,“ vyznal sa oslávenec, autor najnovšej bilancujúcej knižky S tebou a bez teba .

V utorok 29. septembra sa bude v Incheba Expo Aréne konať veľkolepá oslava Peterajových narodenín. Miroslav Žbirka, Pavol Hammel, Janko Lehotský, Kristína, Peter Nagy, Anna¤K. či skupina Olympic sa predstavia s pesničkami otextovanými Kamilom Peterajom počas galakoncertu Kamil Peteraj 70 – V slepých uličkách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM