Tlačové správy

Tip na Knihu: Idioti v politike boli len začiatok, teraz prichádzajú Dementi!

Jozef Banáš si myslí, že knihe by sa mali vyhýbať tí, čo nemajú zmysel pre recesiu a humor. Svojským štýlom a ostrým vtipom rozpitváva typické vlastnosti Slovákov, ich problémy, komplexy, každodenný život aj politické kauzy.

Ilustračný obrázok k článku Tip na Knihu: Idioti v politike boli len začiatok, teraz prichádzajú Dementi!
Zdroj: Dnes24.sk

Dementi je voľné pokračovanie veľmi úspešnej prvotiny Idioti v politike. „Nie je však len o politike, je to o všetkých aspektoch nášho života,“ povedal Jozef Banáš, ktorý si zobral na paškál dianie v politike, aj v ekonomike, armáde, doprave, kultúre, športe, cirkvi či médiách. Využil mnohé epizódy a gagy, ktoré nazbieral počas ciest po Slovensku. V knižke nechýbajú vtipné a neraz mimoriadne trefné fotografie.

„Pri tejto knihe som si vlastne oddýchol od predchádzajúcich kníh,“ tvrdí Jozef Banáš, ktorý má na konte viaceré hity ako Kód 1, Kód 9, Sezóna potkanov či Velestúr. Dodnes už predal cca 200.000 kníh, čo sa podarí máloktorému slovenskému spisovateľovi. A novinka Dementi má perspektívu výrazne zvýšiť toto číslo. Prvá demotivačná kniha, ako znie podtitul novinky, je však zábavná, ironická, sarkastická a Banáš si v nej uťahuje z nás všetkých vrátane seba samého.
„Odporúčam náklad 5 538 036 kusov, aby sa nikto nevyhováral, že ju nemá.“ pesničkár Janko Kulich

Ku knihe Dementi vznikol aj hudobný soundtrack, v ktorom môžete vidieť Jozefa Banáša ako tancuje v slovenskom kroji. Pesničku Len aby sme v hanbe neostali nahrali chalani z folkovej skupiny Janko Kulich a Kolegium zo Žiaru nad Hronom. „S chlapcami vystupujeme dosť často po Slovensku. Jano bol jeden z prvých čitateľov Dementi. Mojej knihe odporučil náklad 5 a pol milióna, aby sa žiadny občan tejto krajiny nemohol vyhovárať, že ju nemá,“ usmieva sa Jozef Banáš.

Viac o knihách Jozefa Banáša nájdete na www.jozefbanas.sk

Tip na Knihu: Idioti v politike boli len začiatok, teraz prichádzajú Dementi!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM