Tlačové správy

Tip na knihu: Humor ľudia potrebujú ako kyslík!

„Humor je večný a ľudia ho potrebujú ako kyslík,“ tvrdí Rasťo Piško, ktorému vyšla kniha o jeho bývalom kolegovi Stanovi Radičovi. A práve o ňom vydáva knihu, ktorá sa už v týchto dňoch nachádza na plutoch kníhkupectiev.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Humor ľudia potrebujú ako kyslík!
Zdroj: Dnes24.sk

„Bez humoru sa nedá na tomto svete slušne žiť… Stano Radič sa svojím humorom a postojom pokúšal ten náš čudný svet aspoň trochu napraviť. Postaviť ho opäť na nohy. Bola to šťastná terapia, lebo liečba humorom má svoje veľké výhody. Ak sa aj nepodarí, sranda zostáva!“

Možno si ešte spomínate na legendárny Humorikon, Apropo TV či Telecvoking. Skvelé roky plné vypointovaného humoru, ktorý nám dnes tak veľmi chýba. Radič dokázal posunúť aforizmy a humor do štipľavej a satirickej roviny, ako málokto. Teraz o ňom vyšla kniha s priamočiarym názvom Stano Radič.

Čas dokáže vymazať spomienky na ľudí, ktorí si to nezaslúžia a ktorí nám veľmi chýbajú. Tak ako chýba Stano Radič vďaka svojmu humoru, názorom a postojom. Presne ako píše Rasťo Piško na obálke – bol to majster nenápadnej pointy.

Takto si spomína na ich prvé stretnutie autor knihy, jeho bývalý kolega a skvelý kamarát Rasťo Piško: Stano Radič sa prišiel na náš kabaret pozrieť do kúpeľov Sliač. Ja som v kabarete, pochopiteľne, parodoval politikov. V móde boli Havel, Klaus, Kňažko, Fedor Gál, Dubček. No a, samozrejme, vychádzajúca hviezda Vladimír Mečiar. Stanovi sa program páčil a s menšími výhradami ho „kúpil“ do rozhlasového Silvestra. „Robíte to dobre,“ povedal mi po predstavení. „Myslel som, že imitovanie je už prekonaný žáner, ktorý sa hodí iba do vidieckych estrád. Vám sa podarilo vdýchnuť tomu nový rozmer.“ „To ma teší, pán Radič!“ povedal som a ani trochu som neklamal. Stanova stručná, ale výstižná charakteristika bola prvou recenziou, ktorú som o svojom umení počul z úst človeka, ktorý sa humoru venoval profesionálne.

230-stranová kniha Stano Radič sa začína Radičovým detstvom a neskorším zrodom sociológa. Nechýbajú legendárne zlaté časy rádia, Humorikon, Apropo, kauza Záložňa, či Telecvoking. Markíza, STV, VTV, ale aj Rádio Twist a Fun rádio.
Je to vynikajúci profil Stana Radiča z pera „dôležitej pätiny“. Radič totiž s Rasťom Piškom, a tiež Števom Skrúcaným, Mirom Nogom a Jarom Filipom tvorili základnú päťku populárneho rozhlasového zábavníka Apropo, kabaretu Apropo TV a Telecvoking.

Začítajte sa do novinky Stano Radič.

foto: bux.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM