Tlačové správy

Tip na knihu: Dokážu prejsť cez rozpálené Zhorenisko?

Labyrint bol iba začiatok. Našli síce cestu von; tešili sa, že vyviazli so zdravou kožou...no nič sa nekončí. Skutočný boj sa práve začína.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Dokážu prejsť cez rozpálené Zhorenisko?
Zdroj: Dnes24.sk

Labyrint – Zhorenisko je druhá časť úspešnej fantasy trilógie Labyrint, ktorá bola sfilmovaná a premieta sa aj v našich kinách.

Už žiadne hlavolamy a žiadne behanie v labyrinte. Dostali sa von. Tam ich však čakala planéta spálená slnečnými erupciami a nová klíma zmenila Zem na nehostinnú pustatinu. Vláda sa zrútila a s ňou aj poriadok. Mestá sa rozpadajú, ľudí pokrývajú hnisajúce rany a infekčná choroba ich doháňa do vražedného šialenstva. Hľadajú, kde by našli ďalšiu obeť…a potravu.

Žiadne pravidlá. Trest za zlyhanie – SMRŤ!

Thomas veril, že útek z Labyrintu prinesie Flekárom slobodu, ale nemohol sa väčšmi mýliť. Život nie je ani zďaleka taký jednoduchý a ukazuje sa, že to, čo spočiatku vyzeralo ako koniec trápenia, je iba jeho začiatkom. Po krátkom oddychu sa Flekári stretávajú s mužom, ktorý výzorom pripomína potkana, a dozvedajú sa, že testovanie vstupuje do druhej fázy. Ich úlohou je za dva týždne prejsť cez najhorúcejšiu časť sveta – Zhorenisko. No Thomasova priateľka Teresa záhadne zmizne.

Na Zhorenisku neexistujú žiadne pravidlá. Flekári sa musia spoľahnúť iba na seba, nijaká pomoc nepríde a trestom za zlyhanie je smrť. CHAOS sa prostredníctvom nových premenných postaral, aby ich šance čo najväčšmi znížil.

Skúška v Zhorenisku otestuje silu priateľstva aj súdržnosti. Flekári musia čeliť aj novému nepriateľovi, ktorý je rozhodnutý prežiť aj za cenu toho, že by mal Thomasa a jeho priateľov zničiť.

Labyrint – Zhorenisko je opäť nadupaný akčný príbeh, partia preživších sa stenčuje a každá kapitola sa končí zvratom, ktorý vás núti čítať ďalej. Napínavé od začiatku až do konca. James Dashner aj v dvojke dokázal, že písať vie a má mimoriadne čítavý štýl.

James Dashner kedysi študoval účtovníctvo a pracoval v oblasti finančníctva, už niekoľko rokov sa však živí písaním kníh pre mládež a čísla mu ani trochu nechýbajú. Okrem iného je autorom série The 13th Reality (Trinásta realita). Vo voľnom čase s obľubou číta, pozerá filmy a (dobré) televízne seriály, lyžuje a číta. (Čítanie sa dvakrát spomína úmyselne.) Je veľmi vďačný, že si môže zarábať písaním príbehov, a považuje sa za najšťastnejšieho človeka na svete.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM