KAW Krimi

Tínedžer zachránil život dievčaťu z Bratislavy, ktoré chcelo spáchať samovraždu

Často sa hovorí, že dnešní mladí ľudia sú ľahostajní k svojmu okoliu. Že to nie je tak, dokázal Šimon, ktorý svojej rovesníčke z Bratislavy zachránil život.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžer zachránil život dievčaťu z Bratislavy, ktoré chcelo spáchať samovraždu
Zdroj: Facebook

V Bardejove žije malý hrdina. Reč je o 12-ročnom chlapcovi Šimonovi Kaiserovi, ktorý zachránil život svojej rovesníčke z Bratislavy.

Často hromžíme, koľko času trávia naše deti na sociálnych sieťach a obávame sa, aby ich tam nestretlo niečo zlé. Komunikácia vo svete internetu má zaiste svoje úskalia, no neraz môže aj pomôcť. Najmä ak „na druhej strane“ nájde tínedžer s problémami spriaznenú dušu, ktorá vie v pravej chvíli správne zareagovať a konať.

Pomoc v hodine dvanástej

Šimon si, tak, ako veľa jeho rovesníkov, dopisoval s neznámym dievčaťom. Jeho nepoznanou kamarátkou bolo dievča z Bratislavy, ktoré bojovalo s problémami a nevedelo nájsť cestu z bludného kruhu. Dievča sa nezverilo rodičom. Neznámemu chlapcovi však napísalo, že sa chystá spáchať samovraždu. Šimon si okamžite uvedomil vážnosť situácie a tušiac nebezpečenstvo, okamžite kontaktoval políciu cez ich fan page.

„Nezostal ľahostajný, keď zistil, že jedno – pre neho úplne neznáme dievča z Bratislavy, s ktorým si písal na sociálnej sieti, má sklony k samovražde. Hneď ako to zistil, upozornil nás cez policajný fan page, dievča a jej rodičov sme kontaktovali. Podozrenie sa potvrdilo a policajti zasiahli takpovediac v hodine dvanástej. V súčasnosti je dievča v rukách odborníkov v dobrom stave,“ píše o Šimonovom hrdinskom čine polícia na sociálnej sieti.

Šimonovi za tento obdivuhodný čin odovzdal minister vnútra Róber Kaliňák medialu ministerstva vnútra za záchranu ľudského života.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM