Tlačové správy

Tieniacu sieť proti hmyzu TERMOSCREEN kúpite do konca mája s 20 % zľavou

Zdanlivo neriešiteľný problém - prehrievanie bytov v bytových domoch (činžiakoch), je predsa len možné vyriešiť aj bez klimatizácie. S dvomi riešeniami prichádza najväčší slovenský výrobca tieniacej techniky - spoločnosť K-system s. r. o., Žiar nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Tieniacu sieť proti hmyzu TERMOSCREEN kúpite do konca mája s 20 % zľavou
Zdroj: Dnes24.sk

Jednou z nich sú vonkajšie žalúzie a druhou screenové textílie. Screen má tú vlastnosť, že odráža slnečné žiarenie. Používa sa aj pri výrobe tzv. fasádnych markíz. Spoločnosť K-system ponúka sieť proti hmyzu, kde namiesto štandardnej sieťoviny je v ráme napnutá sieťovina TERMOSCREEN s vysokým účinkom ochrany pred prehrievaním interiéru. Informuje o tom Andrea Kúdelová, vedúca divízie obchodu a marketingu K-systemu.

,,Bytové domy prijímajú cez okná až 90 % tepelných ziskov zo slnečných lúčov. Kým v zime je to výhodné, v lete to spôsobuje nepríjemné, až zdraviu škodlivé prehriatie bytu. Svoje vedia kardiaci, ľudia s vysokým tlakom, starší ľudia a malé deti. Pri tropických horúčavách z posledných rokov ide často naozaj o život. Sieťovina TERMOSCREEN poskytuje nielen ochranu proti hmyzu, ale aj výrazne zlepšuje tepelnoizolačné vlastnosti okna tým, že odráža až 64 % slnečných lúčov ešte pred okennou tabuľou. Dôležité je, že screenová sieťovina má vysokú odolnosť voči poveternostným podmienkam a UV žiareniu. Iba v Štúdiách tieniacej techniky K-systemu (Bratislava, Nitra, Prievidza, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Prešov, Košice) majú zákazníci možnosť zakúpiť siete proti hmyzu so sieťovinou Termoscreen so zľavou 20 %. Akcia platí do 31. 5. 2015,“ upozorňuje A. Kúdelová.

Dodáva, že Termoscreen nielen zabraňuje prehrievaniu interiéru odrážaním slnečných lúčov, ale aj zabraňuje hmyzu preniknúť do interiéru, ponúka výbornú viditeľnosť a rovnaký účinok pri otvorenom aj zatvorenom okne.Výrobca odporúča vyskúšať si účinnosť tienenia na jednom okne a potom vybaviť sieťami podľa potreby aj ďalšie. Upozorňuje aj na to, že výmena vzduchu je vďaka hustote siete nižšia ako je bežné. Riešením je, že sieťovina sa ľahko dáva dole, vďaka zvrtlíkom. Pri jej zložení sa tak umožňuje v noci vetrať intenzívnejšie.

,,Tienenie je jednoduchšie ako klimatizácia. Ak je bytový dom už zateplený, pri splitovej klimatizácii je nutný súhlas nadpolovičnej väčšiny susedov a narušenie fasády. Vyviesť otvor pre splitovú klimatizáciu cez murivo a zateplenie nie je až také jednoduché. Vyžaduje totiž špeciálnu montáž. Problém s prehrievaním interiérov počas letných tropických horúčav dokáže spoľahlivo vyriešiť aj žalúziové tienenie, namontované na oknách budov. Najvhodnejšie sú vonkajšie žalúzie. V porovnaní s montážou často používanej, ale energeticky náročnej klimatizácie, predstavujú až 30-percentnú ročnú úsporu nákladov. Okrem toho exteriérové žalúzie zvyšujú tepelnoizolačné vlastnosti okien aj v zimnom období a v nočných hodinách,“ vysvetľuje A. Kúdelová.

Najväčším výrobcom širokého sortimentu žalúzií na Slovensku, so značkou kvality, je už takmer štvrťstoročie spoločnosť K-system s. r. o., Žiar nad Hronom. Ponúka aj široký sortiment ďalšej tieniacej techniky. Vyrába a predáva interiérové, vertikálne a exteriérové žalúzie a slnolamy, ale aj siete proti hmyzu na okná a dvere. Ako jediná firma ponúka 5-ročnú limitovanú záruku na exteriérové žalúzie. Štúdiá tieniacej techniky K-system sú na Slovensku v týchto mestách: Bratislava, Nitra, Prievidza, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Prešov, Košice.

Využívanie vonkajších žalúzií má aj ďalšie výhody. ,,Všetky druhy a typy nami vyrábaných vonkajších žalúzií poskytujú účinnú ochranu interiérového zariadenia pred vyblednutím farieb, ochranu pred nežiaducimi pohľadmi a umožňujú plynulú reguláciu prirodzeného osvetlenia a odrážanie priamych slnečných lúčov. Prinášajú úsporu nákladov spojených s klimatizáciou počas letného obdobia. Stiahnuté exteriérové žalúzie je výhodné využívať aj v zimnom období na zvýšenie tepelnej izolácie okien. Ak zostane žalúzia stiahnutá aj cez noc, zabráni sa prechodu tepla a neželanému úniku tepla do exteriéru. V lete dokáže dobré tienenie zabezpečiť rozdiel medzi exteriérovou a interiérovou teplotou o 7 až 10 stupňov Celzia,“ zdôrazňuje A. Kúdelová.

Viac informácií je na :

http://www.ksystem.sk/…h-domov.html

http://www.kvalitnetienenie.sk/…inziaku.html

http://www.kvalitnetienenie.sk/…na-trhu.html

a www.ksystem.sk , e-mail: info@ksystem.eu, tel: 045 / 672 60 50

Tieniacu sieť proti hmyzu TERMOSCREEN kúpite do konca mája s 20 % zľavou
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM