Aktualizované Tomáš Stupavský Rôzne

Termín nebol dodržaný: Cez Jesenského ešte električky nejazdia, čaká sa na kolaudačné rozhodnutie

Mesto už dlhšie avizovalo, že električková doprava cez Jesenského a Mostovú ulicu bude obnovená už od dnešného rána. No zatiaľ sa tak neudialo. Magistrát a DPB nedostal právoplatné rozhodnutie od VÚC. Linky 1, 4 a 6 tak premávajú výlukovými trasami.

Ilustračný obrázok k článku Termín nebol dodržaný: Cez Jesenského ešte električky nejazdia, čaká sa na kolaudačné rozhodnutie
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň Dopravný podnik Bratislava (DPB) vykonal na úseku Jesenského – Mostová ulica technicko – bezpečnostné skúšky, ktoré dopadli pozitívne a tak je trať už pripravená aj pre cestujúcu verejnosť.

Premávka na spomínanom úseku sa mala začať ihneď od dnešného rána, no zatiaľ električky číslo 4 a 6 jazdia po výlukových trasách a v prevádzke je aj linka číslo 7, ktorá má byť nahradená linkou číslo 6. Premáva už aj električka číslo 1. avšak takisto po upravenej trase.

Bez rozhodnutia električky jazdiť nemôžu

„Zatiaľ sa stále čaká kým bude na magistrát dodané rozhodnutie o sprevádzkovaní trate Jesenského –Mostová podpísané predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Pavlom Frešom. Následne až potom bude môcť DPB spustiť električkovú dopravu cez Jesenského ulicu. Bez doručeného kolaudačného konania električky jazdiť nemôžu,“ povedala pre Bratislava24.sk Zuzana Váchová z DPB.

Podľa priebežných informácií ešte nie je jasné, kedy dnes budú električky po Jesenského ulici – Nábreží arm. gen. Svobodu opäť premávať.

„Mesto Bratislava má veľký záujem sprevádzkovať trať čo najskôr, aby bola doprava do centra plynulejšia a komfortnejšia. Bratislavský samosprávny kraj sa po konzultáciách s mestom pozitívne vyjadril k termínu dnešného spustenia trate," uviedla pre Bratislava24.sk Monika Voleková z magistrátu.

Momentálne električky jazdia po týchto trasách:

  • Linka 1 premáva po trase Hlavná stanica – Obchodná – Kamenné nám. – Špitálska – Blumentál – Vazovova – Špitálska – Nám. SNP – Obchodná – Hlavná stanica.
  • Linka 4 premáva cez tunel a Kapucínsku.
  • Linka 6 premáva po trase Karlova Ves – Most SNP a späť.
  • Linka 7 premáva po doterajšej trase.

Prečítajte si tiež: Skúška električiek na Jesenského ulici dopadla dobre. Trať je pripravená pre cestujúcich

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM